De leukste dingen om te doen op een vakantie

Soms lijkt het net alsof we in een wereld zitten waar het vooral gaat om druk zijn, door willen gaan elke dag weer harder gaan werken – het onderste uit de kan halen en jezelf constant overstijgen. Met alle gevolgen van dien, want de cijfers van overspannen mensen of mensen met burn-out klachten blijven maar toenemen. Het is belangrijk om, met wat je ook doet, ook regelmatig rust in te plannen en jezelf tijd te kunnen om bij te kunnen komen. Een perfecte manier om dit te doen is door op vakantie te gaan. In dit artikel geven we een aantal suggesties voor leuke dingen die je kunt doen om je vakantie nóg leuker te maken. 

Boeken lezen

Het lezen van boeken werkt ontspannend en daarnaast traint het je hersenen. Ook als je geen non-fictie leest, dan nog train je je hersenen door te blijven lezen. Daarnaast kun je door het lezen van een boek in de tuin je gedachten even verplaatsen naar iets anders dan de realiteit. Hoewel je thuis waarschijnlijk genoeg excuses hebt om een boek uiteindelijk niet open te slaan (na een drukke werkdag bijvoorbeeld), is een vakantie de uitstekende gelegenheid om eindelijk je lees-hobby weer eens op te pakken.

Lokale activiteiten

Als je naar het buitenland op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel wat van de cultuur meekrijgen. Je kunt bijvoorbeeld kijken wat voor activiteiten er binnen de buurt worden georganiseerd of dat er wellicht een leuke voorstelling is om te bezoeken samen met je medereizigers (of met jezelf natuurlijk). Vind de voordeligste tickets voor activiteiten online en ontdek wat er allemaal te beleven is op jouw vakantiebestemming.

Sporten

Hoewel je jezelf op vakantie even totale rust wilt gunnen en je misschien wel het liefst plaatsneemt op een lekker strandbedje, is het wel verstandig om juist op je vakantie te blijven sporten. Je lichaam en brein uitdagen tijdens een work-out kan je daarna juist nog meer relaxed laten voelen dan voorheen. Zo til je de ontspanning op je vakantie dus naar een nog hoger niveau.

Musea bezoeken

Op vakanties kun je ook genieten van de mooiste musea in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld in Barcelona het prachtige Picasso museum bezoeken, waar je kunt genieten van alle bijzondere kunst die deze kunstenaar heeft gemaakt en de verhalen hieromheen. Voor het beroemdste werk van Picasso, de Guernica uit 1937, moet je echter in Madrid zijn. Picasso heeft een afspraak gemaakt dat het schilderij daar zou blijven hangen.

Spelletjes

Waar het op vakantie ook een uitstekend moment voor is, is het spelen van spelletjes.Je kun top een vakantie jezelf uitdagingen door bijvoorbeeld Wordfeud of schaken via een app op je telefoon, tablet of laptop te spelen, maar als je met meerdere mensen op vakantie bent dan kunnen jullie je ook wagen aan een potje 30 seconds of Monopoly. Let wel: als je reisgezelschap bestaat uit competitieve mensen die niet zo goed tegen hun verlies kunnen, is het maar de vraag of het spelen van spelletjes bijdraagt aan de collectieve gezelligheid.

Vorige

Zo weet je zeker dat je je nabestaanden goed achterlaat

Volgende

Hoe natuurlijke middelen kunnen helpen tegen stress

Laatste van Blog

withemes on instagram