Veilig je eigen woning verbouwen? Let op deze 5 punten

Jij wil graag je eigen woning gaan verbouwen! Veel mensen denken dat ze wel even hun woning kunnen verbouwen. Wellicht denken ze zelfs dat dit geld en tijd gaat schelen. We willen je vooraf direct vertellen dat dit vaak niet het geval is. Bouwmateriaal is kostbaar en je bespaard misschien manuren uit door het zelf te gaan doen, maar tijd is geld. Zeker wanneer je er achteraf achter komt dat het niet goed is gegaan en je toch nog iemand moet laten komen om het op te lossen. 

Met andere woorden: je eigen woning verbouwen kan zeker, maar let hierbij wel op een aantal zaken. Deze zaken gaan we even puntsgewijs bij je af. Om veilig je eigen woning te bouwen is het slim om op de volgende punten te letten:

  1. Maak een realistische planning
  2. Controleer of je een bouwvergunning nodig hebt
  3. Houd je aan het budget 
  4. Creëer een veilige werkomgeving 
  5. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit 

Tip! Een veilige verbouwing is begint bij goed gereedschap. Kies daarom voor gereedschap bij mastertools. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een veilige klus. Van complete sets tot aan ladders. En van handgereedschap tot aan ijzerwaar. Veilig werken doe je met apparatuur en materialen die ook daadwerkelijk veilig zijn. 

1.    Maak een realistische planning

Het is heel belangrijk om vooraf een realistische planning te maken. Het is daarbij lastig om misschien zelf deze planning ook goed te beoordelen. Laat daarom er ook andere mensen naar kijken die verstand hebben van verbouwen. Neem je in planning op hoeveel ruimtes te wilt verbouwen, levertijd van materialen en hoe lang je per ruimte denkt nodig te hebben. 

2.    Controleer of je een bouwvergunning nodig hebt

We raden je aan om vooraf goed te controleren of je ergens een bouwvergunning voor nodig hebt. Er zitten regels rondom het verbouwen van je woning. Zo mag je wel een carpool bouwen, maar moet deze carpool wel aan regels voldoen. En zomaar een gigantische uitbouw neerzetten, dat kan niet zomaar. Check daarom altijd even bij jouw gemeente of je voor jouw klus een bouwvergunning nodig hebt. 

3.    Houd je aan het budget

Je zal niet de eerste klusser zijn die vrolijk aan de slag gaat en er dan achter komt dat het budget sneller de bodem bereikt dan verwacht. Houd daarom per ruimte bij hoeveel je hebt uitgegeven. Gooi alle bonnetjes niet op één grote berg, maar houd het netjes bij in een overzichtelijk document.

4.    Creëer een veilige werkomgeving 

Creëer je ook voor jezelf een veilige werkomgeving. Laat losse draden niet hangen, draag werkschoenen en handschoenen. En eventueel een bril als je iets gaat zagen of snijden. Net zoals op een echte bouwplaats moet jij je eigen werkomgeving ook veilig maken om ongelukkig te voorkomen. 

Meer weten over veilig klussen? Lees dan dit artikel eens!

5.    Ga voor kwaliteit boven kwantiteit 

Als jij iemand inhuurt dan is de kans groot dat hij of zij met materialen komt van hoge kwaliteit. Hoge kwaliteit zorgt ervoor dat het misschien duurder is, maar dat de afwerking ook mooier wordt en dat de verbouwing langer goed blijft. Kies daarom niet voor de goedkoopste producten, maar kies voor kwaliteit. 

Vorige

Zo kan je op een goede manier jouw huis isoleren 

Volgende

Welke regels zijn er rondom het vliegen met een drone bij je eigen woning? 

Laatste van Blog

withemes on instagram