Hoe blijf je na je jonge jaren goed in je vel zitten?

Als je jonge jaren voorbij zijn (en waarschijnlijk zijn ze voorbij gevlogen!) kan je minder goed in je vel gaan zitten. Je rimpels vallen je op. Je metabolisme werkt misschien niet zo snel meer. Het hoort er nu eenmaal bij, zou je kunnen zeggen. Gelukkig kun je genoeg doen om toch goed in je vel te blijven zitten. Benieuwd naar inspirerende tips?

Huid goed verzorgen

Als je ouder wordt, verslapt je huid. Daar krijgt iedereen mee te maken. Je ziet dit in je gezicht, maar ook op je lichaam. De reden? De elasticiteit van de huid neemt af. Je huid bevat steeds minder collageen en elastine. Je bindweefsel en spieren worden slapper en ook ontstaan er rimpels. Al vanaf je 25e levensjaar krijg je hiermee te maken. Verschillende factoren spelen hierin een rol, waaronder genetische factoren, je levensstijl en externe factoren. Huidveroudering kun je voor een deel vertragen, door je huid op de juiste manier te verzorgen. Gebruik hiervoor gerichte verzorgingsproducten. Je huid heeft daarbij veel vocht nodig. Door dagelijks voldoende water te drinken, help je je huid dus ook zeker een handje. Probeer zo’n twee liter water per dag te drinken!

Gezonde levensstijl

Je huid verzorgen doe je met de juiste ondersteunende verzorgingsproducten. Zo is LiftActiv ontworpen om tekenen van veroudering zoals rimpels, verlies van stevigheid en een vale gelaatskleur tegen te gaan. Het levert je een stralende en meer jeugdige huid op. Daarnaast kun je actieve stappen zetten om je levensstijl te optimaliseren. Dit zie je namelijk zeker terug in de kwaliteit van je huid en lijf. Houd er een gezonde levensstijl op na. Dit levert je verschillende voordelen op. Allereerst blijf je huidveroudering zo meer de baas. Dat niet alleen, je voelt je ook fitter door gezonder te leven. En dat is veel waard! Eet gezond en gevarieerd: dit vormt de basis. Je haalt belangrijke voedingsstoffen uit onder andere groenten, fruit, vis, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten. Vitamine A (lever, vis, melkproducten), vitamine C (citrusvruchten) en vitamine E (noten en zaden) dragen in het bijzonder bij aan een gezondere en stevigere huid. Die kun je dus veelvuldig toevoegen aan je maaltijden. Ongezondere keuzes kun je juist beter laten staan, al mag je heus af en toe een cheat day hebben. Het moet immers wel leuk blijven. Wat ook absoluut helpt? Beweeg veel! Je kunt meerdere keren per week sporten. Is dat moeilijk in jouw drukke agenda? Zorg dan dat je er in ieder geval eens per week aan toekomt. Ook mildere vormen van beweging tellen mee. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om iedere dag een half uur tot een uur te wandelen. Door ’s avonds na het eten een blokje om te gaan, slaag je hier al in. Of begin je dag er juist mee, als dat voor jou beter werkt. Zo’n wandeling is meteen een goede manier om je gedachten te resetten. Zie het dus als een belangrijk momentje van rust, juist als je het druk hebt.

Goed slapen

Over rust gesproken: zorg dat je goed slaapt. Bij slaapproblemen kun je verschillende dingen doen om deze problemen op te lossen. Ga steeds op hetzelfde tijdstip naar bed bijvoorbeeld, ook in het weekend. En sta ook op hetzelfde tijdstip weer op. Zo went je lichaam aan een vast ritme. Neem je telefoon liever niet mee de slaapkamer in. Je wordt veel slaperiger van het lezen van een boek. Ben je bij het slapengaan eigenlijk nog niet moe genoeg? Dan kan het helpen om overdag meer te bewegen, zoals we hierboven al noemen. Dit maakt je immers moe! Kies er echter niet voor om vlak voor bedtijd nog een (intensieve) workout te plannen, want dit kan de slaap juist weer tegenwerken. Goed om te weten!

Gerichte verzorging, een gezonde levensstijl, veel beweging en een uitstekende slaap: deze combinatie heb je nodig om goed in je vel te blijven zitten. Zoek uit wat hierin voor jou de beste balans is! Zo houd je het immers ook op de lange termijn vol.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Mythen vs. Feiten: de waarheid over fitnessapparatuur thuis

Volgende

Padel: de perfecte mix van racketsport en social fun!

Laatste van Blog

withemes on instagram