/

Met deze gewoonteveranderingen wordt afvallen makkelijk

Wil je graag afvallen, maar lukt het niet? Geen paniek, je bent absoluut niet de enige. Sterker nog, soms vraag je je misschien af of het überhaupt wel menselijk is.

Als je wil afvallen, is het tijd om je gewoontes te veranderen. In deze blog bespreken we een aantal van die veranderingen, maar ook waarom het zou helpen. De veranderingen leiden er in ieder geval toe dat je op een gezonde en duurzame manier gewicht zal verliezen.

Waarom gewoonteveranderingen belangrijk zijn bij afvallen

Gewoonteveranderingen zijn belangrijk bij het afvallen, omdat onze gewoontes ons gedrag bepalen. Als je wilt afvallen, moet je dus je gewoontes aanpassen om je gedrag te veranderen. Veel mensen denken dat afvallen alleen draait om minder eten en meer bewegen, maar dit is niet genoeg. Je zal je levensstijl moeten veranderen om op de lange termijn resultaat te behalen.

Kan je snel afvallen?

Nu reist misschien de vraag bij je op: hoe kan je snel afvallen? Of misschien wel: kan je wel snel afvallen? Het antwoord in één woord: ja. Je kan inderdaad snel afvallen, mits je dus bezig bent met die gewoonteveranderingen en op de juiste manier te werk gaat.

Gewoonteveranderingen

Een aantal van die gewoonteveranderingen hebben we voor je op een rijtje gezet. Zo maak je het voor jezelf overzichtelijk en weet je hoe je aan de slag kan gaan.

#1 Eet langzaam en drink veel water

Als je langzaam eet, geef je je lichaam de tijd om te signaleren dat je vol zit. Je eet minder en dat is natuurlijk goed, gezien je minder calorieën binnenkrijgt. Neem dus de tijd van je eten en kauw goed. Je proeft zelfs de smaken beter en kan er echt van genieten, in plaats van het schransgedrag van de afgelopen tijd.

Mocht je dan lekker traag aan het dineren zijn, zet dan gelijk een kan water op tafel. Water is namelijk essentieel voor een gezond lichaam. Drink minstens acht glazen per dag (2 liter). Je voelt dat je lichaam zichzelf reinigt en houdt je vochtgehalte up to date.

#2 Sla geen maaltijden over

Het klinkt aantrekkelijk, maar doe het niet. Als je een maaltijd overslaat, krijgt je lichaam het gevoel dat deze het later op de dag moet compenseren. Je eet in dat geval nog meer dan je eigenlijk zou doen. Meer eten equals meer calorieën en laat dat nou net iets zijn dat je niet wil. Eet regelmatig, in kleinere porties.

#3 Beweeg meer en slaap goed

Beweging is natuurlijk essentieel bij het afvallen. Probeer op een dagelijkse basis minimaal 30 minuten te bewegen, door bijvoorbeeld wandelen, fietsen en zwemmen. Combineer die dagelijkse basis met wat grondiger sporten. Een combinatie van cardio en krachttraining, zou hierbij optimaal zijn.

Maar van al dat gesport, raakt je lichaam uitgeput. Een goede nachtrust is je beste vriend. Bovendien gaan vermoeide mensen meer eten, gezien ze hunkeren naar energie. Laten suikers op zo’n moment nou aantrekkelijk zijn om op te eten.

Met bovenstaande tips en je gezonde verstand, zal je zien dat je afvalt door slechts gewoonteveranderingen in je leven toe te voegen.

Vorige

Welke regels zijn er rondom het vliegen met een drone bij je eigen woning? 

Volgende

Katten en hun geheime levens: de verrassende waarheid over het gedrag van katten

Laatste van Blog

withemes on instagram