Katten en hun geheime levens: de verrassende waarheid over het gedrag van katten

Katten zijn een leuke toevoeging aan het gezin: ze komen af en toe bij je liggen voor een aai, willen met je spelen en natuurlijk zijn katten grappig om naar te kijken dankzij hun soms ietwat aparte gedrag. Over dat gedrag gesproken: denk jij dat jij het gedrag van katten begrijpt? Wij vertellen je hieronder meer over het gedrag van katten, zodat jij jouw spinnende huisdier nog beter leert kennen.

Hoe katten de weg terugvinden

Het blijft bijzonder hoe katten altijd de weg terug naar huis vinden. Dit heeft te maken met het geheugen van de kat, maar ze gebruiken ook een handig hulpmiddeltje om de weg terug te kunnen vinden. Zo laten katten namelijk een geurtje achter en door middel van die geurtjes kunnen ze de weg terugvinden. Toch kan een kat wel iets sneller verdwalen als de omgeving voor hem onbekend is. Mocht je dus bang zijn dat jouw kat gaat verdwalen, dan is het goed om een katten GPS tracker aan te schaffen. Dit is een apparaatje waarmee jij jouw kat live kunt volgen.

Katten en hun bijzondere gewoontes

Heeft jouw kat ook een aparte gewoonte, bijvoorbeeld water drinken uit de kraan? Als jouw kat dit doet, moet je eigenlijk niet raar opkijken. Katten vinden het namelijk prettig om stromend water te drinken. Dit is te danken aan de oorsprong van de kat: vroeger dronken katten namelijk uit stromend water. Om de natuurlijke habitat van jouw kat te kunnen nabootsen, kun je een katten drinkfontein in huis halen.

Nog een andere bijzondere gewoonte die te danken is aan de oorsprong van de kat: het meenemen van de prooi naar huis. Niet zo leuk voor jou dat jij opgescheept zit met een muisje, maar het is wel een goed teken. Katten voelen zich namelijk veilig bij jou thuis.

Katten zijn ook sociale dieren

Mensen denken vooral dat honden sociale dieren zijn, maar katten zijn dat net zo goed. Katten laten namelijk op hun eigen manier zien dat de sociaal zijn. Zo zullen katten namelijk niet gauw hun behoeften doen in hun eigen tuin, maar gaan ze liever naar de tuin van de buren. Dat is dan weer voordelig voor jou, maar misschien niet zozeer voor jouw buren. 

Daarnaast kan een kat heel sociaal zijn naar andere katten, maar ook naar jou als baasje. Zo wil de kat nog weleens aan een andere kat likken, of aan jou. Ook willen katten weleens spelen met elkaar. Dit verschilt echter wel per kat: niet iedere kat houdt ervan om een andere kat te begroeten, helemaal niet als die kat in zijn territorium komt.

Vorige

Met deze gewoonteveranderingen wordt afvallen makkelijk

Volgende

3x Manieren om je seksleven een boost te geven

Laatste van Blog

withemes on instagram