/

Hoe natuurlijke middelen kunnen helpen tegen stress

Last Updated on: 19th december 2023, 09:47 am

Wil jij van je stress afkomen, maar wil je hiervoor geen langdurige therapiesessies aangaan? Dan kan je ook eens natuurlijke middelen gebruiken die je van je stress afhelpen.

Stress, spanningen, angsten en bang zijn om te falen. Helaas is het aan de orde van de dag in deze maatschappij. Het moeilijkste is om ervan af te kunnen komen. Dat kan door dichter bij jezelf te komen en er zijn natuurlijke middelen die dat verder kunnen stimuleren. Wanneer jij jezelf weer wat beter leert vinden kan een natuurlijk middel ervoor zorgen dat de rust weer helemaal terugkeert in je lichaam. Van kruidenthee tot psilocybe mexicana, maar ook kruidendruppels of meer meditatie kan helpen.

Kruidenthee

‘doe mij maar een kopje thee’. Wij doen er vaak een beetje lacherig over als iemand geen koffie lust, maar een kopje kruidenthee kan enorm goed werken tegen stress. Vooral als je helemaal te tijd neemt om de thee tot je te nemen. Vaak zit er bijvoorbeeld Valeriaan in kruidenthee, dit helpt je om verder in de ontspanning te komen.

Ontspanning uit truffels of cannabis

Een ander natuurlijk middel dat erom bekend staat dat je ervan gaat ontspannen zijn truffels of cannabis. Omdat in Nederland het verboden is om paddos te komen kan je ook truffels kopen. Deze hebben dezelfde werkzame stoffen waardoor jij even helemaal kan ontspannen.

Meditatie

Het klinkt misschien gek, want hiervoor moet je toch wat doen voordat je kan ontspannen? Maar het valt volgens ons toch onder een natuurlijke ontspanningsmethode. Want je hebt er niks voor nodig en toch kan het ervoor zorgen dat je volledig ontspant.

Kruidendruppels

Er zijn veel planten die erom bekend staan dat ze je helpen tegen stress. Zo heb je Kamille, Valeriaan en Sint Janskruid die goed kunnen helpen om te ont stressen. Dit soort kruiden hebben ze verwerkt in druppels. Doe je een paar van deze druppels in je mond dan zal je de effecten snel genoeg merken.

Beweging

Het maakt eigenlijk niet uit in welke vorm je het doet, maar beweging is goed om van stress af te komen en beter te leren ontspannen. Zo kan je bewegen doormiddel van Yoga, maar kan je ook naar de tennisvereniging gaan. Maak het niet te competitief, want dat kan weer voor extra stress zorgen.

Vorige

De leukste dingen om te doen op een vakantie

Volgende

Voordelig met zijn tweetjes op reis? Kies een all inclusive vakantie

Laatste van Blog

withemes on instagram