Dingen voor in de tuin die de zomer van 2022 nog leuker kunnen gaan maken

De meeste Nederlanders kunnen niet wachten tot het zover is: dat de zomer weer echt gaat beginnen. De afgelopen jaren waren onze zomers natuurlijk vrij beperkt door het coronavirus.. Veel mensen konden niet op vakantie, werden gedwongen om veel thuis te zitten en ook het sociale leven moest redelijk op de rem. Des te meer reden om uit te kijken naar de zomer van 2022. Kan jij ook niet wachten om uren in je tuin te spenderen zodra het zonnetje tevoorschijn komt? In dit artikel hebben we een aantal tips verzameld die de zomerdagen in de tuin nóg leuker kunnen maken. Welke wil jij gelijk toevoegen aan jouw exterieur?

Tuinhuisje  

Een tuinhuisje in de tuin plaatsen biedt een extra plek om buiten te kunnen vertoeven. Hier kun je je even terugtrekken om bijvoorbeeld een dagje rustig te kunnen werken, maar je kunt hier ook met wat vrienden plaatsnemen om eens goede gesprekken te voeren. Hoe groot het tuinhuisje precies moet worden of wat voor voorzieningen het allemaal dient te hebben, is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt ook kiezen voor een tuinschuur wat met name dient als opslag, om bijvoorbeeld de kussens voor op de tuinset veilig in te kunnen opslaan.

 Overkapping

Helaas is Nederland niet altijd gezegend met mooi weer – ook al is het zomer. Op sommige zomerdagen kan het toch ineens vrij regenachtig zijn en het is zonde als je dan niet meer in de tuin zou kunnen zitten. Naast een tuinhuisje zou je in dat geval ook kunnen kiezen voor een overkapping, waar je bijvoorbeeld een bankstel onder zou kunnen plaatsen. Zo weet je zeker dat je droog kunt zitten en daarnaast wordt je bankstel ook niet natgeregend.

 Parasols

Wij houden van de zon, maar helaas kan deze zo nu en dan ook te heet zijn of onze Nederlandse huid (die natuurlijk in de winter vrijwel geen zon te zien krijgt) flink laten verbranden. Een parasol in de tuin is dan een uitstekende mogelijkheid om een beetje beschutting in de tuin te creëren. Zo kun je toch. Heerlijk een boekje lezen in de zon zonder dat je bang hoeft te zijn dat je verbrandt of dat je de hitte niet volhoudt. Parasols zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, maten, kleuren en prints, dus er is voor ieder wat wils. Je zou uiteraard ook kunnen kiezen voor een zonnescherm.

 Bamboe

Zou je je tuin een iets meer bohemian karakter willen geven? Kies dan voor een bamboe beschutting of voor een bamboe tuinset. Dit straalt direct rust uit en doet je waarschijnlijk direct denken aan een ver oord of een zonnig eiland. Je kunt bamboe uiteraard ook aanschaffen in de vorm van een plant, alleen is de kans groot dat deze het in het Nederlandse klimaat niet optimaal zal fungeren.

Tuinkleed voor buiten

Wist je dat er ook verschillende kleden bestaan die je buiten kunt leggen en laten liggen? Deze tuin kleden staan ontzettend gezellig en voelen zacht aan aan je voeten. Deze kleden zijn vaak gemaakt van waterbestendig materiaal en kunnen het hele jaar door buiten blijven liggen. Wellicht denk je: hoe kan dit waterbestendig én een zacht kleed zijn? De meest kleden zijn gemaakt van polypropyleen, een zacht materiaal wat ook waterbestendig is. Heel handig voor buiten, dus.

Vorige

Hoe herken je een gokverslaving?

Volgende

7 redenen waarom jij komend zomer een trektocht wil maken

Laatste van Blog

withemes on instagram