5 apparaten die echt onmisbaar zijn in de keuken

Afgezien van de koelkast en het koffiezetapparaat, want die heeft iedereen toch wel, zijn er vijf apparaten waar je misschien minder snel aan denkt, maar die wel super handig zijn om te hebben.

Staafmixer

Het eerste wat je echt zou moeten aanschaffen in de keuken is een staafmixer. Dit apparaat is zo ontzettend handig dat hij echt onmisbaar wordt zodra je veel kookt. Het is makkelijk om zelf soep mee te maken, maar ook sauzen voor pasta’s of vegan gerechten met fijngemalen noten worden tegenwoordig allemaal gemaakt met een gladde saus die je zelf maakt met de staafmixer. Een goede staafmixer zoek je uit in de koopgids op Huizelijk, waarbij je direct de kracht en elementen van verschillende mixers kan vergelijken. Je wil in ieder geval een staafmixen van minimaal 600 watt, anders krijgt je apparaat moeite met hakken en snijden. Kijk ook naar de inhoud van het apparaat, afhankelijk van hoeveel je denkt hem te gebruiken.

Oven

Als je gaat voor een nieuwe keuken, kan je net zo goed groots uitpakken en daar hoort een oven bij in plaats van de magnetron, die toch echt op z’n retour is. Zolang je een oven hebt, kan je zowat alles maken. Ten minste een oven met verschillende standen. Daar kan je vaak dingen mee ontdooien, je hebt een gewone ovenfunctie, er zit een grillfunctie in en zo misschien nog twee opties. Daarmee kan je van alles doen in de keuken. Je kan ermee bakken, je kan grillen, warm maken, warm houden. Het enige wat je er niet mee kan is iets opbakken. Gelukkig hebben we daar nog gaspitten of een inductieplaat voor. Die worden de komende tijd nog niet vervangen.

Stoommachine

Een stoommachine is zo veel handiger dan een frituur, airfyer of elk ander apparaat waarmee je iets kan ‘frituren’. Je groente stomen is een stuk gezonder voor je en niet te vergeten, het smaakt allemaal een stuk lekkerder en verser als het gestoomd is. Een stoommachine is ook ideaal voor de lui kok, die wel wat lekkers op tafel wil zetten zonder dat het gelijk een ongezonde maaltijd is.

Blender

Natuurlijk gebruik je dit apparaat voor lekkere smoothies, maar ook voor andere gerechten of recepten kan een blender, net zoals een staafmixer, enorm handig zijn. Een goeie blender is moeilijker te vinden dan je denkt. Hoe krachtig is de blender, hoe zit hij in elkaar, hoe groot is de kans op lekken en hoe duur is de machine? Er bestaan inmiddels zoveel blenders, het is moeilijk om een goede uit te zoeken, maar het is de zoektocht dubbel en dwars waard als je de juiste hebt.

Digitale weegschaal

Voor het bakken, het afwegen van het eten en meten van de porties, is een weegschaal onmisbaar in de keuken. Niet alleen als je een recept wil volgen, maar ook bij het in de helft doen van het avondeten is het handig. Bijvoorbeeld als je twee keer van dezelfde maaltijd wil eten, maar ook als je 150 gram boter moet hebben voor bosbessenmuffins die je wil maken. Er worden ook veel diëten gedaan tegenwoordig. Daar zijn vaak ook afgewogen porties voor nodig. Zelfs als je als sporter probeert aan te komen met proteïneshakes, moet je die meestal afwegen voor een optimaal resultaat. Ook de digitale weegschaal is een voorwerp die je past mist zodra je hem nodig hebt, maar niet in huis hebt. Kopen die weegschaal dus!

Vorige

5 tips voor zachte en verzorgde voeten

Volgende

Zo kan je besparen op je maandlasten

Laatste van Blog

withemes on instagram