Zo kan je besparen op je maandlasten

Het leven wordt een stuk duurder, bijna iedere dag zijn er wel weer extra kostenposten of loopt de inflatie verder op. Het is dus tijd om geld te besparen op je maandlasten. Van gas, tot energie en van abonnementen tot aan de auto. Er zijn veel posten waarop jij goed kan besparen. Je moet alleen wel weten waar de meeste kosten per maand zitten. Wanneer je dit weet kan je de kosten behoorlijk omlaag brengen. Laten we er samen eens induiken.

Vervoer en brandstof

Wat voor een auto heb jij voor de deur staan, en hoeveel waarde hecht jij aan luxe. Hoe luxer jouw auto is hoe duurder vaak de maandlasten zijn. Zo wordt in Nederland de wegenbelasting berekend op het gewicht. Zo zal je dus met een grotere auto aanzienlijk meer betalen per maand. Kleiner rijden is dus zeker een manier om je maandlasten omlaag te krijgen.

Ook kan je kijken naar de hoeveelheid dat je rijdt. Kan je boodschappen niet gewoon doen met fiets, en de kinderen naar school brengen hoe ver is dat eigenlijk? De brandstofprijzen zijn behoorlijk hoog, dus grote kans dat je die nog wel naar beneden bij kan schroeven.

Internet en tv

Werk je vaak thuis? Dan zal je goed internet nodig hebben. Maar wist je dat je mogelijk te veel betaald voor je internet? Door internet en tv te combineren en zelfs je telefoonabonnement eraan toe te voegen kan je aanzienlijk besparen. Daarnaast wil je misschien ook eens de internet aanbieders vergelijken met elkaar. De verschillen zijn vaak groter dan je door hebt.

Boodschappen en uit eten

Voor veel Nederlands hoort het bij de ontspanning om zo nu en dan uit eten te gaan. Maar waar de prijzen in de supermarkten toenemen, zal dit ook zo zijn in de restaurants. Waarom zou je niet in plaats van één keer in de maand één keer in de twee maanden uit eten gaan. Die andere keer zorg je gewoon voor een heerlijk etentje thuis. Maak het klaar net zoals ze in het restaurant zouden doen.

Woning en hypotheek

Staat er een verbouwing op het programma? Vraag eerst eens de mensen die je kent hoe handig ze zijn. Waarschijnlijk zijn er veel mensen bij je in de buurt die kunnen helpen bij de verbouwing. Zo bespaar je flink in kosten voor bouwvakkers.

Een hypotheek zorgt vaak voor de hoogste maandlasten bij een gezin. Het huis waar je nu in woont, is dat nu echt nodig? Kan je niet net zo fijn in een kleinere woning wonen? Dat zou die maandlasten behoorlijk omlaag kunnen brengen.

Verzekeringen

Wist je dat we vaak dubbel verzekerd zijn? Leg eens al je verzekeringen naast elkaar. Zo kan je zien welke overbodige verzekeringen jij hebt afgesloten. Daarnaast loont het vaak ook om jaarlijks over te stappen van zorgverzekeraar. Ze hebben in veel gevallen goede deals wanneer jij je nieuw aansluit. Ook dat is een goede manier om die kosten omlaag te brengen.

Welke verzekering heb je echt nodig en welke niet? Lees dit artikel eens voor meer informatie.

Vorige

5 apparaten die echt onmisbaar zijn in de keuken

Volgende

Beginnen met zelf ijs maken: wij geven je 5 redenen

Laatste van Blog

withemes on instagram