Beginnen met zelf ijs maken: wij geven je 5 redenen

Dat jij enkel en alleen ijs in de zomer kunt eten, is natuurlijk grote lariekoek. Sterker nog: zelfgemaakt ijs kun je het hele jaar door lekker eten. Zelfgemaakt ijs is lekker, je kunt ermee experimenteren en je hoeft er niet voor in de rij te staan. Dat klinkt perfect toch? We geven je in deze blog maar liefst 5 redenen. Al kunnen we er ook wel 100 voor je verzinnen hoor.

IJs maken kun je op heel veel verschillende manieren doen. Maar het makkelijkste is toch wel door middel van een ijsmachine. Online kun je heel veel verschillende ijsmachines vinden. Maar dit is toch wel de beste ijsmachine. Een goede ijsmachine is namelijk het halve werk! Zo kan een ijsmachine voor jou het werk doen en kun jij wachten tot het ijs klaar is. Want op eten, dat moet je dan wel weer zelf doen. Vervelend hé?

Reden nummer 1: bepaal zelf je smaak

We zeiden net al: je kunt experimenteren wanneer je zelf ijs wilt maken. En ja, de keuze is reuze bij de gemiddelde ijssalon. Maar jij kunt al jouw favoriete etenswaar of gerechten tot een bolletje ijs creëren. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete koekjes of fruitsoort. Of een mix hiervan!

Reden nummer 2: 100% homemade

Je weet precies wat de ingrediënten zijn. Handig als je ergens allergisch voor bent. Maar ook belangrijk wanneer je graag controle houdt over wat je binnenkrijgt. Je kunt natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde ingrediënten lekker te verdubbelen. Denk aan room of extra nootjes. Wil je suikervrij eten? Dan weet je ook dat dit 100% wordt gewaarborgd. Je maakt het tenslotte helemaal zelf.

Reden nummer 3: perfect voor speciale gelegenheden

Je kan natuurlijk altijd een bak zelfgemaakt ijs in de vriezer bewaren. Maar het is ook nog eens heel erg lekker als je bezoek krijgt. Bijvoorbeeld om een leuk recept te maken waarbij je een bolletje zelfgemaakt ijs aan kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan warme pannenkoeken met een bolletje ijs. Of een lekkere cocktail op basis van zelfgemaakt ijs. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bekijk deze Vanille-ijsstaartjes eens met frambozensaus.

Reden nummer 4: leer jezelf een ambacht

Het is niet alleen heel erg lekker. Maar ook nog eens superleuk om zelf ijs te leren maken. Het is namelijk meer dan alleen ingrediënten bij elkaar gooien. Het is proeven, bijschaven en uitproberen. Het zou zomaar eens kunnen dat ijs maken straks jouw nieuwe hobby is geworden!

Reden nummer 5: het kan vaak gezonder zijn

Uiteraard niet als jij aan de slag gaat met gecondenseerde melk, bakken suiker en chocolade. Maar je kan het ijs wel heel puur houden. Of kies bijvoorbeeld voor diepvries fruit. Op die manier zorg je ervoor dat het hartstikke gezond is. Je kan er ook voor kiezen om slechts met een paar ingrediënten te werken. Puur, ambachtelijk en bovenal heerlijk!

Laten we het nog maar eens benoemen: maar zelfgemaakt ijs is echt het lekkerste dat er is. En ja, dat kun je ook buiten de deur halen. Er zijn immers genoeg plekken die zeggen dat het zelfgemaakt is. Maar een bolletje uit je zelfgemaakte bak ijs scheppen, daar gaat gewoon niets tegenop. Probeer het eens uit!

Vorige

Zo kan je besparen op je maandlasten

Volgende

Dit zijn 7 slimme studenten bijbaantjes

Laatste van Blog

withemes on instagram