5 tips voor zachte en verzorgde voeten

Niets voelt zo goed als na een lange dag je blote voeten weer tevoorschijn halen. Of je nu de hele dag op je voeten hebt gestaan of gewoon achter een bureau zit, je schoenen uittrekken kan een hele opluchting zijn. Vooral als je daarna weer met plezier je zachte en verzorgde voeten als uitzicht hebt! Verzorgde voeten zijn niet alleen prettiger om naar te kijken, maar je hebt ook minder kans op blaren. Reden genoeg om je voeten in het zonnetje te zetten, en wel met deze vijf tips.  

#1 Houd ze schoon

Jouw voeten verdienen alleen het allerbeste! Was je voeten elke dag met zeep en warm water. En niet geheel onbelangrijk: zorg ervoor dat je ze zorgvuldig afdroogt, vooral tussen de tenen. Zo voorkom je dat je voetschimmel moet behandelen. Kies voor een voetscrub of puimsteen om eventuele dode huidcellen te verwijderen.

#2 Hydrateer regelmatig

Gebruik een voetcrème of lotion om je huid gehydrateerd te houden. Breng het royaal aan, vooral na het douchen of baden. Voor een extra droge huid kun je overwegen voor het slapen gaan een dikke laag vaseline aan te brengen en sokken te dragen naar bed.

#3 Bescherm je voeten tegen verwondingen

Blijf lief voor je voeten! Als je de hele dag op je voeten staat, kunnen ze moe, pijnlijk en geblesseerd worden. Om dit te helpen voorkomen, draag je comfortabele schoenen die goed passen en je voeten ondersteunen. Neem vaak pauzes en als je pijn, stijfheid of zwelling begint te voelen, ga dan zitten en geef je voeten rust.

#4 Plan een pedicure 

Een pedicure krijgen is niet alleen om jezelf te verwennen; het kan ook goed zijn voor je gezondheid. Een van de belangrijkste voordelen van een pedicure is dat het helpt om schimmelnagels te voorkomen. Of je nu last hebt van eelt, ingegroeide nagels, ruwe of droge huid, een pedicure zorgt ervoor dat de bacteriën en schimmels zich niet kunnen ontwikkelen. 

#5 Draag de goede sokken

Voorkom overmatig zweten door te kiezen voor de juiste sokken. In het algemeen zijn natuurlijke vezels zoals katoen of wol een goede keuze, omdat ze goed ademen en geen vocht tegen de huid vastzetten. Verder zijn sokken met een naadloos teen ontwerp vaak comfortabeler en minder geneigd blaren te veroorzaken. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je het gehele jaar van gelukkige, gezonde voeten genieten!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Gezonder en bewuster leven met je eigen kruidentuin

Volgende

5 apparaten die echt onmisbaar zijn in de keuken

Laatste van Blog

withemes on instagram