Welke telefoons gaan het langst mee?

Last Updated on: 29th juli 2020, 04:16 pm

Je telefoon is misschien wel het belangrijkste apparaat in je leven. Door je smartphone ben je altijd bereikbaar, je kan de weg vinden en je bent op de hoogte van wat al je vrienden doen. Daarnaast kan je muziek luisteren, spelletjes spelen, foto’s maken en nog véél meer. Je telefoon zit vol met handige snufjes. Misschien is het daarom wel het meest veelzijdige apparaat dat er bestaat. Veel mensen zullen dan ook zeggen dat ze écht niet meer zonder dat kleine handige ding kunnen. Maar als het dan zo belangrijk is, wil je wel dat die het altijd goed doet. Daarom geven wij hier wat tips voor de levensduur van je telefoon én welke smartphone de beste accuduur heeft!

De eerste stap: het abonnement

Belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone is natuurlijk het abonnement. Vaak wil je hier niet te veel voor betalen, maar wil je wel optimaal gebruik kunnen maken van jouw telefoon. Hoe groot wil je de data- of belbundel? Bij een sim only abonnement kun je verschillende abonnementen vergelijken door jouw verbruik en voorkeuren aan te geven. Zo vind jij het abonnement dat perfect bij je past en betaal je nooit te veel. Win win dus!

De beste accuduur

Waarschijnlijk gebruik je je smartphone de hele dag door. Niet gek dus, dat die in de avond vaak helemaal leeg is. Dat je je telefoon moet opladen hoort er nou eenmaal bij, maar wist je dat sommige batterijen écht langer mee gaan dan anderen? De telefoon met de beste accuduur is de Motorola Moto G7 Power. Hij gaat zelfs twee keer zo lang mee als een gemiddelde smartphone! Dat hij zo lang mee gaat komt door zijn grote 5000mAh-accu en zuinige, maar weinig krachtige, chip van Qualcomm. Andere telefoons met een sterke batterijduur zijn: Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy Note 10 en de iPhone 11 Pro Max.

De gemiddelde levensduur van een smartphone

Toen de eerste smartphones uitkwamen, kon je makkelijk drie jaar doen met een model. Inmiddels is dat heel anders. Vaak gaat je telefoon niet langer mee dan 18 maanden. De technologie ontwikkelt zich zo snel dat er alweer een betere en nieuwere versie op de markt is voordat jij gewend bent aan je huidige model. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde levensduur van een smartphone 15 maanden is. De reden voor deze ‘korte’ levensduur is dan ook de ingewikkelde techniek van tegenwoordig. Hierdoor is jouw apparaatje helaas gewoon een stuk kwetsbaarder.

Wat kun jij doen?

Het merendeel van de smartphones gaat stuk door val- en stootschade. Daarnaast is de batterij vaak ook een boosdoener. Deze kan helaas nog wel eens stuk gaan. Gelukkig kan jij zelf bijdragen aan de levensduur van jouw telefoon. Bescherm hem daarom altijd met een hoesje tegen val-, kras- en stootschade. Gebruik ook zo veel mogelijk de originele oplader; de oplader die je bij het toestel hebt gekregen of van hetzelfde merk is. Zo kun je de batterijduur van je telefoon verlengen. Als jij er een beetje voorzichtig mee omgaat, kan je écht wel heel lang genieten van jouw geliefde apparaat!

Vorige

Hoeveel internetaanbieders kent Nederland?

Volgende

Welk land biedt de beste zorg ter wereld?

Laatste van Blog

withemes on instagram