Welk land biedt de beste zorg ter wereld?

Voor veel mensen ziet de zomervakantie er dit jaar door de coronacrisis helaas heel anders uit. Veel reizen zijn waarschijnlijk geannuleerd of verplaatst naar volgend jaar. Erg balen, maar je gezondheid staat natuurlijk voorop! Mocht je nou toch op vakantie gaan, is het juist nu extra handig om te weten hoe de gezondheidszorg is in jouw vakantieland. Natuurlijk is dat niet alleen in deze tijd belangrijk, een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en dan is het wel zo fijn dat jij óf bijvoorbeeld je kinderen goed geholpen kunnen worden. Zo kan jij met een gerust hart op vakantie en kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

Kies de zorgverzekering die bij je past

Zowel voor de thuisblijvers als voor de vakantiegangers, is het hebben van een goede zorgverzekering belangrijk. Veel mensen weten niet dat de zorgverzekeraars elk jaar nieuwe premies vaststellen en dat ook de dekkingen kunnen veranderen. Je kunt daarom het beste je zorgverzekering vergelijken zodat je precies ziet wat de goedkoopste opties zijn bij de dekking die jij wilt. Ga je op reis? Let er dan goed op dat je ook echt verzekerd bent voor ongelukken of ziekenhuis opnames in het buitenland. Als er iets misgaat op vakantie is dat natuurlijk al ontzettend vervelend. Dat alle extra kosten die je daardoor moet maken worden gedekt door je verzekering, is dan wel zo fijn.

Reizen tijdens corona

In Nederland mogen wij zelf weten of we deze zomer op vakantie gaan. Wel vergt een vakantie in het buitenland meer voorbereiding dan anders. Ook zijn nog niet alle landen open voor toerisme. De rijksoverheid heeft een duidelijke kaart met kleuren waarop te zien is naar welke landen je wel of niet kunt reizen: groen is een positief reisadvies, geel betekent dat er een aantal veiligheidsrisico’s zijn, bij oranje mag je alleen noodzakelijk reizen en bij rood mag je er niet naartoe. Houd deze kaart voor je reis nauwlettend in de gaten, want de kleuren kunnen per dag veranderen.

Het land met de beste gezondheidszorg

Maar wat is dan het land met de beste zorg in de wereld? Dat is volgens veel onderzoeken Japan. De Japanse gezondheidszorg is een van de beste ter wereld omdat de zorg hier van hoge kwaliteit is, het goed georganiseerd is en ook nog eens betaalbaar is. Dat klinkt goed, toch? Daarnaast staat Japan ook nog eens in de top van landen met de hoogste levensverwachting. Dit jaar is het waarschijnlijk nog niet mogelijk om naar Japan te reizen voor vakantie. Misschien vind je Japan sowieso iets te ver weg. Daarom hebben wij ook even gekeken naar de landen binnen Europa. Wist je dat Nederland vaak in de top 3 eindigt als het gaat over gezondheidszorg. Naast Nederland scoren Zwitserland en Denemarken ook altijd hoog. Zowel in Zwitserland als in Denemarken is de zorg dus erg goed. Maar in beide landen zijn de kosten voor een toerist wel hoog. Daarom is het aan te raden om je goed te laten verzekeren als je hier op vakantie gaat. Ga je deze zomer wel op vakantie? Doe dan extra voorzichtig en laat je goed informeren, zo kan jij optimaal genieten!

Vorige

Welke telefoons gaan het langst mee?

Volgende

Gebroken teen: hoe te herkennen en wat te doen?

Laatste van Blog

withemes on instagram