Hoeveel internetaanbieders kent Nederland?

Last Updated on: 29th juli 2020, 04:15 pm

In Nederland kennen wij heel veel verschillende internetproviders of internetaanbieders. De keuze is reuze. De keuze voor je internetaanbieder staat jou dan ook volledig vrij. Jij mag kiezen wat voor een pakket jij wil en met wie jij in zee wil gaan. Het spreekt natuurlijk voor zich dat jij niet voor het duurste pakket gaat. Maar iets meer betalen: wat kan je daar uit halen? Dit is een vraag die veel gesteld wordt, daarom gaan wij die voor jou beantwoorden.

Waar moet je opletten?

Je gaat niet klakkeloos in zee met de eerste partij die je ziet. Via internet kom je tegenwoordig overal terecht en het kan jou van alle kennis in de wereld voorzien. Maar internet hoeft niet duur te zijn. De snelheid van ons netwerk hangt wel vaak samen met wat jij betaalt bij jouw provider. Dit is dus iets om op te letten. Daarnaast wil jij zeker zijn van goed internet. Glasvezel is tegenwoordig voornamelijk in woonwijken beschikbaar. Dit kan jou het allersnelste internet geven dat er op dit moment is. Als jij voor een combi deal gaat kan dit soms ook wat extra’s brengen. Zo dus al een aantal dingen om op te letten.

 

Combideals: zijn deze voordelig?

Als jij kiest voor: internet en telefonie zal je vaak goedkoper uit zijn. Dit komt omdat jij bij dezelfde provider twee verschillende diensten afneemt. Dit zorgt ervoor dat de provider jou een scherpere deal kan geven. Dus is het wel degelijk voordeliger om te kiezen voor zo’n combideal. Ook heb je tegenwoordig familie-deals. Met deze deals kan je met het hele gezin gebruik maken van één provider. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze deals ook mooi voordelig zijn. Je zal kunnen genieten van één rekening per maand, met genoeg data voor het hele gezin

 

Welke zijn er?

Er zijn zoals wij al gezegd hadden veel verschillende providers. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. We hopen niet dat het je gaat duizelen. Budget Alles-in-1, Caiway, Delta, KPN, Online.nl, Oxxio, Tele2, T-Mobile, XS4ALL, Youfone, Ziggo, Canal Digitaal, Fiber en Stipte. Tussen deze providers zitten een aantal grote, en er zitten zelfs providers tussen waar jij naast internet ook energie kan afnemen. Niet onbelangrijk is te zeggen dat de grote van een provider niet iets zegt over de kwaliteit van jouw internet.

 

Wat is de beste keuze?

De keuze maak je niet op basis van gevoel. Dit zal bij veel keuzes in het leven wel zo zijn, maar deze zal jij maken op basis van de kosten en het pakket. Bij sommige partijen zullen de kosten die jij maakt hoger zijn dan bij andere partijen. Dit heeft er mee te maken of een internetprovider genoegen neemt met enkel internet aanbieden of dat zij een uitgebreid pakket bieden. Bij Ziggo zien wij dat de kosten hoog zijn, maar ben jij een sportfanaat zal jij daar goed zitten met veel buitenlands voetbal en de formule 1. Bij bijvoorbeeld Tele-2 zal jij goedkoop zijn en niet te veel poespas ervaren. Vergelijk de providers met elkaar en kies degene die het beste bij jouw wensen past.

Vorige

Wat kun je zelf doen aan de klimaatsverandering als particulier?

Volgende

Welke telefoons gaan het langst mee?

Laatste van Blog

withemes on instagram