Wat zijn de laatste badkamer trends?

Last Updated on: 13th januari 2023, 11:02 am

De laatste jaren zijn er een aantal duidelijke trends zichtbaar in badkamers. Zo is er steeds meer vraag naar badkamers met een minimalistisch design, waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en het creëren van een ruimtelijk gevoel. Ook natuurlijke materialen, zoals hout en marmer, zijn populair in badkamers. Ben jij benieuwd wat nog meer populaire trends zijn in badkamers? Wij hebben alle trends op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

Mozaïek

Mozaïek is ook een duidelijke trend in badkamers die terug is van weggeweest. Of je nu kiest voor felle kleuren of een strakke witte mozaïek tegel met donkere voeg, mozaïek badkamertegels maken de ruimte een stuk gezelliger en sfeervoller. Je kunt de gehele badkamer wand vol met mozaïek beplakken, maar je kunt ook kiezen om slechts de inbouwnis in de douche hiermee te versieren. Je kunt kiezen uit verschillende bedrukkingen en patronen, wat jouw badkamer gelijk een mediterrane sfeer geeft. 

Technologie 

Een andere trend is het toenemende gebruik van slimme technologie in badkamers. Zo zijn er steeds meer spiegels met ingebouwde verlichting en zijn er toiletten met geïntegreerde systemen en functies. Ook douchekoppen en badkuipen integreren steeds vaker de laatste technologische snufjes in het ontwerp. Er zijn bijvoorbeeld douchekoppen op de markt met een ingebouwde speaker, die je kunt verbinden met je telefoon. Zo wordt het meezingen onder de douche van jouw favoriete nummer nog leuker!

Aards

Zoals al eerder genoemd, is een badkamer met een aards karakter ook steeds populairder. Denk hierbij aan het kleurenpalet van verschillende aardetinten zoals beige, terracotta en bruin beton. Dit geeft de badkamer een minimalistische uitstraling maar toch veel warmte door de rustieke en natuurlijke kleuren. Bovendien zijn gebogen en ronde vormen steeds populairder. Denk hierbij aan gebogen spiegels tot ronde badkuipen. Dit geeft de ruimte een zachtere en meer organische uitstraling in tegenstelling tot scherpe en harde punten.

Spa

Een andere opkomende trend is het creëren van een spa-achtige sfeer in de badkamer. Dit kan worden gecreëerd door het gebruik van warme kleuren, planten en aromatische oliën. Ook het aanschaffen van heerlijke geurstokjes en -kaarsen kunnen bijdragen aan het creëren van een ontspannen sfeer. Je kunt het spa-achtige sfeer in de badkamer ook doortrekken naar de tuin, door een wellness tuin. De wellness tuin is namelijk ook een trend op gebied van tuinen. Hierdoor ontspan je niet alleen in jouw badkamer, maar ook in je eigen tuin. Denk hierbij aan veranda’s en overkappingen waardoor je langer buiten van het weer kunt genieten.

Duurzaamheid

Tot slot is er ook steeds meer vraag naar duurzame badkamers. Dit kan worden bereikt door het gebruik van zuinig apparatuur zoals een regendouche. Ook het gebruik van duurzame materialen wordt steeds populairder, zoals het gebruik van gerecycled plastic en bamboe. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp vandaag de dag, dus het is geen verrassing dat steeds meer mensen kiezen voor groene badkamers. Daarom kiest iedereen steeds vaker voor energie-efficiënte toiletten en douches of voor milieuvriendelijke materialen zoals bamboe. Dit is uiteindelijk niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor jouw energierekening!

Vorige

Tuinmeubelen; de do’s en don’ts voor jouw tuin

Volgende

Housewarming in Rotterdam? 5 toffe cadeaus om te geven!

Laatste van Blog

withemes on instagram