Tuinmeubelen; de do’s en don’ts voor jouw tuin

Je hoeft maar een tuinmeubelzaak in te stappen en een overvloed aan opties en mogelijkheden vliegt je om de oren. Het kan lastig zijn om te beslissen in welke tuinmeubelen je nu beter wel of juist niet in kunt investeren. Wat een goede aankoop voor jou is hangt af van je tuinwensen en het soort tuin dat je hebt. Toch zijn er een heel aantal richtlijnen te geven voor het kopen van de juiste tuinmeubelen. In deze blog presenteren we je de do’s en don’ts voor het kopen van tuinmeubelen. 

Kwaliteit over kwantiteit

Hoewel trends ook komen en gaan in tuinland, is het nog steeds aan te raden om te investeren in kwalitatieve basis tuinmeubelen. Accessoires zijn geschikt voor het volgen van trends, maar voor je basis tuinmeubelen is het verstandig om één keer een goede investering te doen zodat je jaren van de tuinmeubelen kunt genieten. Kwalitatieve tuinmeubelen hebben vaak een iets hoger prijskaartje door de materialen die gebruikt worden. Echter, ook met een kleiner budget is het mogelijk om tuinmeubelen te kopen die jaren meegaan. Neem in dat geval bijvoorbeeld eens een kijkje in een tuinmeubel outlet, waar goede merken te koop staan voor een lagere prijs. Om te zorgen dat je jaren tevreden bent met de tuinmeubelen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kleuren en looks van je tuinmeubelen. Kies voor kleuren die goed bij je huis passen en waar je niet snel zat van raakt. Ook is het verstandiger om basic tuinmeubelen te kiezen, die je dan kunt opleuken met hippe accessoires. 

Let op de materialen

Als je gaat voor kwaliteit, is het belangrijk om te letten op de materialen waar de tuinmeubelen van gemaakt zijn. Voor tuinmeubelen zijn erg veel soorten materialen beschikbaar. Het is aan te raden om materialen te kiezen op basis van het vereiste onderhoud en de levensduur van het materiaal. Een veelgebruikt materiaal voor tuinmeubelen is hout, wat in het algemeen iets meer onderhoud vraagt, maar ook lang meegaat. Een goede optie voor bijvoorbeeld een buiten tafel is een hardhoutsoort zoals acacia. Deze houtsoort is erg stevig en gaat lang mee. Als je op zoek bent naar een materiaal wat minder onderhoud vergt, kies dan voor aluminium, kunststof of PVC. Deze materialen hebben echter wel een andere look dan hout en kunnen van een slechtere kwaliteit zijn. Hiervoor is het dus belangrijk dat je kijkt naar welk merk je kiest, zodat je geen tuinset koopt die met een paar jaar alweer versleten is. Staal is een materiaal wat je beter kunt vermijden, omdat dit snel kan gaan roesten. 

Houd rekening met je tuinindeling

De grootte en indeling van je tuin is ook een belangrijke factor voor de aanschaf van tuinmeubelen. Je kunt erg enthousiast een grote hoekbank voor in je tuin kopen, maar dit staat lang niet in elke tuin. In kleinere tuinen kan een hoekbank namelijk te veel ruimte innemen, waardoor je tuin optisch nog kleiner lijkt. Houd ook rekening met de schaduw en zon in je tuin. Als een bepaald tuinmeubel alleen maar in één gedeelte van je tuin past, is het goed om te kijken of dit gedeelte in de schaduw of zon staat. Zo voorkom je dat je in de zomer alleen maar in de zon of schaduw kunt zitten. Voor grotere tuinen kan het kopen van tuinmeubelen ook een uitdaging zijn. Je wilt je tuin mooi vullen met meubelen, maar ook weer niet te veel in je tuin zetten. Door met verschillende hoekjes te werken waarin je tuinmeubelen plaats, kan dit probleem opgelost worden. Buiten de hoekjes hoef je dan ook geen tuinmeubelen te plaatsen, maar kun je de ruimte mooi opvullen met bloemen, planten of een gazon. 

Vorige

Medicijn tegen migraine? Cannabis biedt mogelijkheden

Volgende

Wat zijn de laatste badkamer trends?

Laatste van Blog

withemes on instagram