a man in red shirt covering his face
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Medicijn tegen migraine? Cannabis biedt mogelijkheden

Last Updated on: 3rd januari 2023, 01:13 pm

Wanneer je op deze blog hebt geklikt ben je waarschijnlijk bekend met migraine. Misschien heb je er zelf last van of misschien heeft een van jouw naasten vaak last van deze aandoening. Migraine is een aanval van erge hoofdpijn. Deze aanvallen kunnen wel tot drie dagen duren. Vaak kan je een migraine aan komen voelen, je ziet een migraine aura of je voelt tintelingen in je gezicht of hand. Om de symptomen van de aanvallen zoveel mogelijk te verminderen is het belangrijk om meteen als de symptomen op spelen medicijnen hiervoor te nemen. Nu zijn we bekend met een aantal medicijnen die gebruikt kunnen worden voor migraine, zoals ibuprofen of paracetamol. Maar migraine valt mogelijk ook te behandelen met cannabis. Hoe en wat? Die informatie geven wij je in deze blogserie, dit is deel een.

Wat is migraine precies?

We beginnen bij de aandoening zelf. Migraine is hevige hoofdpijn die vaak gepaard gaat met misselijkheid en overgeven. Waarom noemen we migraine een aandoening? Omdat het een ziekte is van de hersenen. Migraine is ook erg erfelijk en zonder medicijnen kan een migraineaanval van een halve dag tot drie dagen duren. Mensen die een migraineaanval hebben kunnen vaak ook geen licht en geluid verdragen, soms is het licht dat door de oogleden komt wanneer de ogen gesloten zijn nog te veel. 

De oorzaak van migraine

Tot op de dag van vandaag is de oorzaak van migraine nog steeds onduidelijk. Er is bij een migraineaanval sprake van een korte storing in de hersenen, waarschijnlijk door prikkeling van zenuwen en bloedvaten in het hoofd. Er is een vermoeden dat deze prikkelingen plaatsvinden in de verbinding van het ruggenmerg en de hersenen, in het gebied van de hersenstam. Neurotransmitters in de hersenen raken overprikkeld en veroorzaken een reactie in het lichaam. Dit veroorzaakt vermoedelijk de hevige hoofdpijn bij migraine. 

Wanneer migraineaanvallen vaak voorkomen bij een persoon, dan heeft deze aandoening een grote invloed op het dagelijks leven. Op een dag met een migraineaanval, ben je vaak uit de running. Werk moet worden afgezegd, net als andere afspraken. Deelnemen aan sociale activiteiten zit er dan ook vaak niet in. Migraine zorgt voor veel onbegrip vanuit de omgeving. Mensen die niet bekend zijn met migraine snappen een aanval niet. Ook wordt migraine vaak onderschat en vergeleken met normale hoofdpijn. Dit onbegrip kan ook een slechte invloed hebben op de mentale gezondheid van patiënten.

Smartshop

Ben je benieuwd of cannabis voor jou een oplossing kan zijn? Informeer bij een dokter of smartshop voor meer informatie over dit middel.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Wat is het verschil tussen rolluiken en zonneschermen?

Volgende

Tuinmeubelen; de do’s en don’ts voor jouw tuin

Laatste van Blog

withemes on instagram