Tv-meubel inspiratie voor 2022

De afgelopen jaren hebben Nederlanders massaal naar de televisie gekeken. Met name omdat er door de vele lockdowns simpelweg niet veel andere dingen te doen waren, maar ook omdat de televisie nou eenmaal een van de meest populaire vormen van entertainment voor in huis is. Zit jij ook zo regelmatig voor de tv? Dan zijn wij benieuwd wat voor televisie meubel je hiervoor gebruikt. Vroeger werden er veel meer tv-meubels verkocht met veel kastruimte, met name omdat je hier ook dvd’s en cd’s in opborg. Tegenwoordig is dat niet meer nodig, maar moet er wel ruimte gemaakt worden voor eventuele accessoires zoals een chromecast. Nog op zoek naar inspiratie voor perfecte tv-meubels anno 2022? We got you covered. Dit zijn onze favorieten voor het komende jaar. Welke past het beste in jouw huis?

Gouden tv-meubel

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om messing te gebruiken in je interieur. Messing is een materiaal wat lang goed blijft en niet slijt van kleur, maar wat geheel sterk lijk ten doet denken aan goud. Hierdoor lijkt het bijvoorbeeld alsof je een gouden kraan in de badkamer hebt, terwijl het in feite gewoon een bepaald metaal (messing) is.

Zwart

Zwart doet het, vanwege de vele mogelijkheden, natuurlijk altijd goed. Daarnaast zijn zwarte accessoires op de interieur markt ook steeds meer in trek geworden, met name door de luxe en “hotel” achtige uitstraling die het heeft. Zo wordt er bijvoorbeeld steeds vaker gekozen voor zwarte raambekleding, bijvoorbeeld zwarte jaloezieën. Maar niet alleen wordt zwart vaak toegepast in huizen, er worden ook steeds meer tv meubel zwart gekocht. Door de neutrale kleur laat het de televisie er echt uit springen en dankzij het zwart heb je direct het gevoel dat je in een luxe loft zit.

flat screen TV

Rotan

Ook rotan is helemaal in opkomst als materiaal voor je interieur. Dit materiaal, wat doet denken aan zowel een landelijke stijl als aan een Ibiza-achtige vibe, geeft veel rust in huis en doet je ver weg denken aan een eiland en de zee. Het gevlochten riet kan worden toegepast op veel manieren: als wanddecoratie, in lampen of als tv-meubel. Door re kiezen voor een tv-meubel van rotan breng je kalmte en rust in je huis, zonder dat het saai wordt.

Tijdschriften

Houd je wat meer van de rommelige en artistieke look, dan kun je hier ook zelf een projectje van maken. Bouw bijvoorbeeld een kleine salontafel van oude verzamelde tijdschriften of boeken en zet hier de televisie op. Voor extra versteviging zou je ook pallets kunnen gebruiken. In een modern interieur zal dit misschien niet perfect aansluiten, maar in een schildersatelier is het misschien wel de perfecte uitkomst.

Minimalistisch

Houd je juist meer van een minimalistische stijl, kies dan voor een minimalistisch tv-meubel, bijvoorbeeld eentje op stalen poten. Het minimalistische van dit meubel straalt abstractie, luxe en rust uit. Zo’n minimalistisch meubel kun je altijd een stukje gezelliger maken door te kiezen voor gezellige accessoires zoals een grote vaas met droogbloemen erin, of een gouden fotolijstje met een foto van je geliefde erin.

Vorige

Effect van het gebruik van poppers op ons lichaam 

Volgende

Geoorloofd racen en rondscheuren? Zo doe je het

Laatste van Blog

withemes on instagram