Geoorloofd racen en rondscheuren? Zo doe je het

Als je een auto hebt of het leuk vindt om in auto’s te rijden, dan weet je waarschijnlijk hoe leuk het kan zijn om eens heel hard op te trekken i n een auto of er een beetje mee te kunnen racen. Helaas is er op de Nederlandse snelheidslimiet en mag je vaak niet harder dan 100 of 120 kilometer per uur rijden, ook als jouw auto eigenlijk veel harder kan dan dat. Als je zin hebt om even rond te scheuren, hoe kun je dan toch toegeven aan je behoeften? Wij geven je tips in dit artikel.

Een afgelegen privéterrein

Racen is leuk, iemand ermee in gevaar brengen niet. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste locatie om verantwoord te kunnen racen en rondscheuren. Denk bijvoorbeeld eens aan een afgelegen privéterrein. Misschien ken je wel iemand via via of kun je een oproep doen op sociale media om te vragen of je iemands terrein voor een paar uurtjes zou kunnen huren. De kans is groot dat iemand hiervoor open staat. Houd hoe dan ook natuurlijk wel rekening met de veiligheid van jezelf, je mede-inzittende en eventuele omstanders.

white and black sports coup on concrete track

Mini-auto’s

Goed, racen met een echte auto is dan heel lastig in Nederland, dat betekent niet dat racen in het algemeen onmogelijk is. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om rond te scheuren met een mini auto, zoals de Traxxas Maxx. Dit is in theorie een speelgoedauto, maar je gaat er ook volwassenen heel blij mee maken. Dat betekent trouwens wel dat je ook minderjarige kinderen kunt laten rondscheuren. De perfecte oplossing voor iedereen die zou willen racen maar zijn of haar rijbewijs nog niet heeft. De Traxxas Maxx is een schaalmodel met de verhouding 1:10. Als je denkt dat je hier te maken hebt met een “speelgoedautootje’, dan heb je het mis. Dit model kan namelijk racen met 96 kilometer per uur! De Traxxas Maxx heeft vierwielaandrijving en een bizarre sterke en snelle motor voor zijn grootte: de Velineon 540XL.

Traxxas XO-1

Als je geen genoeg krijgt van het racen, dan kun je ook kiezen voor een ander model van Traxxas, zoals de Traxxas XO-1. Hiermee kun je ervaren hoe het is om een echte raceauto te besturen. De schaal van dit model is 1 op 7. Dit model haalt maar liefst 160 (!) kilometer per uur en heeft een reikwijdte van 150 meter. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Nou, zo bijvoorbeeld. Dit model is onder andere zo geliefd omdat het uitgerust is met een Stability Management systeem, waardoor jij nog meer controle hebt over de door jou bestuurde auto.

Racen op een circuit

Als je ooit zelf in een raceauto zou willen stappen, dan kun je ook een proefles circuit rijden aanschaffen bij verschillende organisaties. Zo krijg je de kans om, dan wel met je eigen auto dan wel met een raceauto, een echt circuit op te gaan om te kunnen racen. Dit kost in de meeste gevallen nog geen 100 euro en zorgt er wel voor dat jij eens kan ervaren hoe het is om echt te racen op een circuit.

Vorige

Tv-meubel inspiratie voor 2022

Volgende

Zo help je jouw paard het rotweer door

Laatste van Blog

withemes on instagram