Effect van het gebruik van poppers op ons lichaam 

Heb jij het gebruik van rush poppers al eens overwogen? Ze zijn ontzettend populair, met name in het nachtleven. De poppers worden al jaren aangeboden en zijn sinds enige tijd ook online te bestellen. Het maakt het tot een zeer toegankelijk middel. Poppers kopen en gebruiken is toegestaan, ondanks de roes die het middel veroorzaakt behoort het middel niet tot de (soft)drugs. Wat is het effect van deze poppers op het menselijk lichaam? Ligt een verslaving op de loer bij het gebruik ervan? Zijn er psychische effecten op te merken, nadat men de poppers gebruikt heeft? In dit artikel vind je het antwoord op dergelijke vragen. Lees voor het gebruik van poppers altijd eerst de instructies ervan door. 

Vrijkomende dampen veroorzaken een roes 

De poppers werden voorheen verkocht als losse capsules. Het openen ervan veroorzaakte een “poppend” geluid, wat de huidige naamgeving ervan verklaart. Tegenwoordig vind je de poppers online terug als kleine, losse flesjes. Je vindt ze onder meer bij een vertrouwd aanbieder als popperskopen.nl. Bij het bestellen van de flesjes heb je de keuze uit tal van verschillende varianten, waarbij het verschil voornamelijk in de gebruikte stoffen zit. Juist deze stoffen, welke vrijkomen bij het openen van de flesjes, veroorzaken de kenmerkende roes van een popper. Het is van groot belang te beseffen dat deze dampen moeten worden ingeademd om het effect van de poppers te ervaren. Slik het middel in de flesjes in geen geval in; dit kan zeer schadelijk zijn. 

Lichamelijke en psychische effecten van een popper 

De dampen die vrijkomen zorgen al na zo’n tien seconden voor een intense roes. Het geeft niet alleen een gelukzalig gevoel bij de gebruiker van de popper, maar kan ook seksuele gevoelens opwekken. Daarbij ervaart een gebruiker dat diens spieren na een korte tijd beginnen te ontspannen. De combinatie van die laatste twee effecten maakt dat de poppers voorheen vaak gebruikt werden door homoseksuele mannen. Pas zeker de eerste paar keer op bij het gebruik van een popper. Het zou kunnen leiden tot een gevoel van misselijkheid of duizeligheid; het effect van de poppers verschilt van persoon tot persoon. Kies initieel altijd voor een popper met een lage concentratie aan werkzame stoffen. Zo kun je voorzichtig uitproberen of het gebruik ervan wat voor jou is. 

Kans op verslaving na gebruik popper klein 

Men stelt dat de kans op een verslaving na het gebruik van de poppers zeer gering is. Er kan een vorm van gewenning optreden, naarmate je de poppers vaker begint te gebruiken. Van een verslaving zal echter pas sprake zijn als je de poppers zeer vaak gebruikt, of wanneer je de dosis ervan steeds verder verhoogt. Afkicken van poppers gaat over het algemeen niet gepaard met ontwenningsverschijnselen. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

5 meest voorkomende redenen van een kapotte telefoon

Volgende

Tv-meubel inspiratie voor 2022

Laatste van Blog

withemes on instagram