5 meest voorkomende redenen van een kapotte telefoon

Schade aan je telefoon. Het kan iedereen overkomen, maar wat zijn nu eigenlijk de dingen waar je op moet letten. In dit artikel lees je de 5 meest voorkomende redenen waarom telefoons stuk gaan.

Je wil je telefoon aanzetten, en ineens gaat hij niet meer aan. Je werpt een blik op je telefoon en ziet dat hij ook wel erg kapot is. Logisch dat hij het op een gegeven moment begeeft. Jouw telefoon heeft niet het eeuwige leven. Maar je kan het leven van je telefoon wel verlengen. Dit kan je doen door te weten wat de meest voorkomende schades zijn en hierop te anticiperen bij gebruik van je telefoon.

1.    Een kapot beeldscherm

Ja, het is toch wel nummer één op de lijst. Dit komt omdat het beeldscherm van jouw smartphone van glas is. Dit zorgt er dus voor dat dit het meest gevoelige onderdeel is van jouw smartphone. Ondanks dat ze bij de nieuwste telefoons de glasplaat steeds sterker proberen te maken, is en blijft het een gevoelig gedeelte. Een iPhone 13 Pro hoes is één die veel verkocht wordt, dus zelfs bij de nieuwste Apple en Android telefoons kan het nog mis gaan.

2.    Schade door water

Al zijn de nieuwe smartphones steeds meer waterdicht. Waterschade is een veel voorkomende schade waarop je telefoon het begeeft. Hij is in de wc gevallen of je hebt hem nog in je zwembroek tijdens het zwemmen. Een goede telefoonhoes kan dit voorkomend, doordat je waterdichte hoesjes hebt. Maar wanneer het al is gebeurd kan je hem nog redden door snel de batterij eruit te halen en hem gelijk uit te schakelen. Misschien blijft die dan nog in leven.

3.    De ingang van de oplader is stuk

Wanneer jij jouw telefoon dagelijks wil blijven gebruiken zal je hem moeten opladen. Dit kan niet wanneer hij de ingang van de oplader stuk is. Het gebeurt vaak dat deze ingang stuk gaat. Dit komt omdat er stof in kan komen of hij is vochtig geweest. Door regelmatig voorzichtig meteen een prikkertje of een klein tandborsteltje de ingang schoon te houden kan je dit voorkomen.

4.    Aan- en uitknop is defect

Een knop die ja vaak gebruikt is de aan en uit knop. Soms moet je hiermee namelijk ook je smartphone ontgrendelen. Deze knop kan op den duur lam worden waardoor hij niet meer ingedrukt kan worden. Ook dan heb je een probleem, want wanneer hij eenmaal kapot is kan je hem niet meer zomaar fixen. De enige oplossing voor dit probleem is door de knop te vervangen. Vaak zijn hier wel onderdelen voor te krijgen.

5.    Schade door oververhitting

Wat nog slechter is dan kou is wanneer je telefoon te heet is geworden. Een telefoon kan zo heet worden dat onderdelen in de telefoon gaan smelten. Wanneer je het zo ver hebt laten komen kan je het vergeten en zal je een nieuwe telefoon moeten aanschaffen. Nieuwere telefoons schakelen zichzelf uit wanneer ze te heet worden. Wanneer dit niet gebeurt kan de batterij zichzelf bijvoorbeeld opblazen. Leg daarom je telefoon altijd in de schaduw op warme dagen.

Vorige

Snurken: dit kan je vandaag nog ertegen doen

Volgende

Effect van het gebruik van poppers op ons lichaam 

Laatste van Blog

withemes on instagram