Snurken: dit kan je vandaag nog ertegen doen

Als je snurkt dan heb jij er vaak last van, maar je omgeving natuurlijk ook. Zelf ervaar je vooral dat je niet uitgerust wakker wordt. Je omgeving ervaart dit waarschijnlijk ook, omdat ze door jouw geluiden hebben wakker gelegen. Gelukkig is er van alles wat je kan proberen om minder te snurken. In deze blog lees je hoe je dit aanpakt.

Snurken is een vervelend geluid. Het komt vaak omdat je op je rug ligt, dan zakt je tong naar achteren waardoor er een geluid wordt geproduceerd tijdens het ademen. Of je kan slecht door je neus ademen door een verkoudheid. Alcoholgebruik, slaapmiddelen en roken maken het snurken vaak erger. Zorg er dus voor dat je hiermee stopt of rustig afbouwt.

Overgewicht zorgt er ook voor dat je sneller snurkt. Afvallen is dan ook erg belangrijk als je van het snurken af valt komt.

Snelle oplossingen tegen snurken

Nu begrijp je waarschijnlijk ook dat deze bovenstaande oplossingen niet van de één op de andere dag helpen. Gelukkig zijn er ook bepaalde dingen die je kan proberen om vannacht lekkerder te slapen zónder te snurken. Denk bijvoorbeeld aan anti snurk pleisters. Deze pleisters zijn zo ontwikkelt op de neusgaten beter te openen. Je kan hierdoor meer lucht naar binnen krijgen en dus makkelijker ademhalen met als resultaat dat er minder wordt gesnurkt.

Je kan er ook voor kiezen om andere producten te gebruiken die de kans op een nacht vol snurken verminderen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een neusspreider. Vroeger werd er adviseert om een tennisbal in de pyjama of slaapshirt te naaien. Op deze manier kon je dan simpelweg niet op de rug draaien waardoor snurken minder werd. Maar door het probleem bij de bron aan te pakken, je neus, slaap je veel beter. Je kan je tenslotte voorstellen dat je constant wakker wordt als je dan tóch op je rug wil draaien door die vervelende tennisbal in je rug.

Allergietest of neusspray

Een neusspray of neusdruppels kunnen ook helpen wanneer je snurkt omdat je verkouden bent. Maar let op dat je niet te vaak dit gebruikt, want uit onderzoek is gebleken dat het licht verslavend werkt om deze producten langere tijd te gebruiken. Ben je vaak verkouden dan kan het ook een idee zijn om te controleren of je eventueel niet ergens allergisch voor bent. Ook zo kun je snurken in de kern oplossen. Ga hiervoor naar je huisarts of raadpleeg Thuisarts.nl.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er sneller en minder snelle oplossingen om van snurken af te komen. Snurken is vervelend voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Door goed voor jezelf te zorgen, denk aan stoppen met roken en drinken, is de kans groot dat je klachten ook minder worden. Als je een snelle oplossing nodig hebt, raden we je aan om gebruik te maken van speciale producten zoals de anti-snurk pleisters of de neusspreider.

Wil je meer weten over gemakkelijk een paar kilo kwijtraken? Lees dan eens dit artikel! 

Vorige

Op een succesvolle manier je eigen lifestyle blog lanceren 

Volgende

5 meest voorkomende redenen van een kapotte telefoon

Laatste van Blog

withemes on instagram