Simpele trucs om op je energierekening te besparen

Last Updated on: 7th juli 2021, 01:28 pm

Als je zelf ergens in een huis woont, dan maak je hoe dan ook gebruik van energie. Of je nou gebruik maakt van het internet, de verwarming aan hebt of het licht ’s avonds aanzet – alles is energie. En voor energie betaal je aan je energieleveranciers. Besparen op je energierekening is dus een heel goed idee voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een ontzettend groene keuze, dus! Hoe zorg je dat je het beste bespaart op energie? Wij geven tips.

Kies voor zonnepanelen

Het fijne aan groene energie, zoals zonnepanelen, is dat het niet alleen groener en beter voor het milieu is, maar dat het is sommige gevallen ook goedkoper is. Vaak worden zonnepanelen namelijk gesubsidieerd. Volgens onderzoek uitgevoerd door Milieu Centraal is een investering in zonnepanelen ontzettend rendabel, het zou je namelijk een winst van ongeveer zes procent opleveren.

Niet teveel stoken

Veel mensen weten dat het verlagen van de verwarming voor een lagere energierekening kan zorgen. Als je minder energie wil verbruiken, kun je de verwarming standaard op 19 of 20 graden zetten. Ook is het verstandig om de verwarming ’s nachts niet helemaal uit te draaien, maar slechts een klein beetje te verlagen, tot minimaal 15 á 16 graden. Op het moment dat je de verwarming namelijk lager dan dat uitdraait en de volgende dag weer moet opstoken, kost dit namelijk meer energie dan wanneer je de verwarming niet volledig zou uitdraaien.

white pendant lamp

Sluipverbruik verminderen

Sluipverbruik is energieverbruik zonder dat je ‘echt’ energieverbruik. Vaak zonder dat je het doorhebt. Als je bijvoorbeeld de oplader van je telefoon in het stopcontact laat zitten, dan blijft hier energie doorheen stromen. Het is ook verstandig en veilig om dit te doen. Vergeet je bijvoorbeeld een keer de stekker van een krultang uit het stopcontact te halen, dan heb je te maken met enorm brandgevaar.

Slimme verlichting

Slimme verlichting, zoals LED verlichting, is een hele makkelijke manier om minder energie te verbruiken. Wist je bijvoorbeeld dat LED verlichting stukken duurzamer is dan bijvoorbeeld een spaarlamp of gloeilamp?  De levensduur van een gloeilamp is bijvoorbeeld 1.000 levensuur in branduren. LED verlichting daarentegen, heeft een levensduur van 100.000 branduren, wel 100 keer meer!

Vorige

Zorg goed voor jezelf met natuurlijke producten

Volgende

Beleggen: waar moet je beginnen? Brokers, wallets en meer uitgelegd.

Laatste van Blog

withemes on instagram