Zorg goed voor jezelf met natuurlijke producten

Goed voor jezelf zorgen lijkt belangrijker dan ooit. We willen er allemaal stralend uitzien en een gezonde gloed over ons gezicht en lijf hebben. Een volle bos met haar in een mooie kleur en natuurlijk sterke nagels en een zachte huid. Maar dat komt lang niet bij iedereen zomaar vanzelf. Er zijn veel dingen die je kunt doen om goed voor jezelf te zorgen.

Drink voldoende water

Water drinken is belangrijk. Dat weten we allemaal, maar het valt soms niet mee. Je kunt jezelf doelen stellen of zelfs een app instellen om toch aan die minimaal 2 liter water per dag te komen. Door voldoende water te drinken zorg je ervoor dat je lijf van binnenuit wordt onderhouden. Je merkt het direct als je niet voldoende water hebt gedronken: je huid wordt droog en je urine stinkt. Tijd voor een extra glas water!

Beweeg!

Ga naar buiten, naar de sportschool, naar het zwembad, het maakt niet uit: BEWEEG! Door te sporten maak je endorfines aan. Deze endorfines staan ook wel bekend als het gelukshormoon. En dat zie je: van bewegen in het algemeen en sporten in het bijzonder ga je stralen. Kies je ervoor om buiten te gaan sporten? Vergeet je dan niet goed in te smeren met een goede zonnebrandcrème.

Gebruik goede bacteriën

We zijn, zeker in de afgelopen 1,5 jaar, panisch geworden voor alles wat bacteriën kan bevatten. We wassen onze handen en desinfecteren alles wat we tegenkomen. Maar wist je dat je, voor een goede darmwerking, ook gewoon bacteriën nodig hebt? Door probiotica capsules te gebruiken zorg je ervoor dat je darmflora in tact blijft. Er zijn zelfs vegan probiotica capsules te vinden. Je kunt deze capsules ook gebruiken als je zwanger bent ook je kinderen kun je probiotica geven voor een betere darmwerking.

Verf je haar met natuurlijke producten

Die grijze haren zijn misschien leuk bij je moeder, maar nog niet bij jou. Zeker als je hier en daar een grijze haar hebt, dan is de kans groot dat je je haar wilt gaan verven. Maar haarverf staat er nu niet direct om bekend dat het goed is voor je haar. Toch zijn er natuurlijke alternatieven, kijk maar eens bij Herbatint. Deze haarverf is zonder ammoniak en met maar liefst 8 organische kruidenextracten. En dat merk je. Je haar wordt niet alleen mooi gekleurd, je voelt dat het er van opknapt!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Binnenkort een autoverzekering afsluiten? Dit moet je weten

Volgende

Simpele trucs om op je energierekening te besparen

Laatste van Blog

withemes on instagram