Binnenkort een autoverzekering afsluiten? Dit moet je weten

Bij het aanschaffen va een auto komt veel meer kijken dan alleen het financieren van de bolide. Naast dat je het geld moet hebben om de auto daadwerkelijk te kunnen.  Ko9pen, moet je ook rekening houden met andere zaken; zoals de wegenbelasting of autoverzekering. Als je het laatstgenoemde wilt afsluiten, op wat voor zaken moet je dan eigenlijk allemaal letten, bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering? Wij maakten een overzicht.

Verschillende soorten verzekering

Verzekeringen bestaan natuurlijk in allerlei soorten en maten. Hoe wet je nou welke voor jou het meest geschikt is? Er zijn verschillende soorten verzekeringen die allemaal verschillen in dekking. Met de dekking wordt gedoeld op de mate van bescherming die de verzekering je biedt. Het is door de overheid verplicht om een autoverzekering af te sluiten met minimale dekking. Wil je meer dekking, dan kun je daar dus vrijwillig voor kiezen. De verzekering met de meest minimale dekking is de WA, de Wettelijke Aansprakelijkheid. In dit geval ben je verzekerd voor alle schade die je een ander toebrengt bij een ongeval. Wil je je verzekering uitbreiden, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een All-Risks verzekering. Deze verzekering wordt ook wel Casco genoemd en dekt niet alleen de eventuele schade bij de andere partij, maar vergoed ook de schade die aan je eigen voertuig hebt opgelopen. Tot slot is er nog een derde vorm, de WA-extra, waarbij je eigen voertuig ook verzekerd tegen eventuele schade van slecht weer of externe factoren, zoals een omgevallen boom. Hoe hoger de dekking, hoe hoger de maandelijkse premie van je autoverzekering.

yellow Mercedes-Benz coupe on asphalt road near concrete building

Leasen of niet?

Auto’s worden in veel gevallen ook geleased, zeker als dit in combinatie met werk kan. Het gaat dan om een zakelijke lease. Zo kan je je auto vervolgens alleen zakelijk gebruiken en zo op de kosten besparen. Wanneer je een auto leaset, heb je een speciale ‘leaseautoverzekering’ nodig. Bij het leasen van een auto betaal je niet voor de gehele auto in één keer, maar betaal je een bepaald maandelijks bedrag waardoor jij in deze auto mag rijden.

Verschillende verzekeraars vergelijken

Hoe weet je nou bij welke verzekeraar je het beste een verzekering kunt afsluiten? Het gemakkelijkste is om verzekeringen te vergelijken. Dit kun je handmatig doen, door de verzekeringen van jouw smaak af te wegen op voor- en nadelen, maar er zijn ook online vergelijkingssites.

Vorige

IJsbad kopen: welke opties zijn er?

Volgende

Zorg goed voor jezelf met natuurlijke producten

Laatste van Blog

withemes on instagram