photo of vegetable salad in bowls
Photo by Ella Olsson on Pexels.com

Maak kennis met het koolhydraatarm dieet

Last Updated on: 27th februari 2023, 01:58 pm

Vandaag zijn er steeds meer mensen die proberen om minder suikers te eten. Hét dieet wat dit mogelijk maakt is natuurlijk het koolhydraatarm dieet. Nu zien we alleen wel dat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat. Betekent dit bijvoorbeeld dat je nooit meer brood mag eten? En hoe zit het met je energieniveau? Om antwoord te krijgen op al je vragen over het koolhydraatarm dieet is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je maar moet weten over dit unieke dieet!

Betekenis van het koolhydraatarm

Een koolhydraatarm dieet, is een speciaal dieet waarbij je – zoals je wel aan de naam kunt zien – minder koolhydraat eet dan de gemiddelde mens. Per dag eet je niet meer dan een bepaald maximum gewicht koolhydraten en vermijd je snelle suikers. Dit type dieet is gebaseerd op de gedachte dat het verminderen van je koolhydraatinname kan leiden tot gewichtsverlies en betere bloedwaardes. Er zijn ontzettend veel mensen die aangeven dat ze baat hebben bij dit dieet, al werkt het niet voor iedereen. De enige manier om erachter te komen tot welke groep jij behoort is door het een kans te geven.

Snel afvallen met koolhydraatarm

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen kiezen voor een koolhydraatarm dieet is het feit dat het ervoor kan zorgen dat je op korte termijn veel gewicht verliest. Dit komt omdat koolhydraten de belangrijkste energiebron voor het lichaam zijn. Beperk je deze energiebron dan moet het lichaam alternatieve energiebronnen vinden. Het lichaam gaat vervolgens vet in het lichaam aanspreken om toch aan de benodigde energie te komen. Daar komt bij dat het lichaam zonder koolhydraten ook minder hongersignalen afgeeft naar het brein. Hierdoor hebben veel mensen die beginnen met een koolhydraatarm dieet dan ook minder de neiging om te snoepen.

Hoe moet je beginnen?

Als je begint met een koolhydraatarm dieet, is het ook belangrijk om goed te letten op de soort koolhydraten die je schrapt van je dagelijkse dieet. Geraffineerde koolhydraten, zoals wit brood, pasta en suikerhoudende dranken, zijn het slechts en moeten dan ook worden vermeden. Het is echter wel weer belangrijk om een aantal goede bronnen van koolhydraten binnen te krijgen. Zo moet je denken aan groenten of aan fruit. Deze voedingsbronnen zijn een belangrijke bron van vezels, vitaminen en mineralen. Het is immers een koolhydraatarm dieet, niet een dieet zonder enige vorm van koolhydraten.

Ook een koolhydraatarm dieet proberen?

Het mag duidelijk zijn dat het koolhydraatarm dieet dé keuze is voor iedereen die zo gezond mogelijk door het leven wilt gaan. Door de vele voordelen en de grote diversiteit aan koolhydraatarme producten is het niet zo gek dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor dit dieet. Hoewel het in het begin even wennen is kom je er vanzelf achter dat je juist meer energie krijgt dan voorheen. Voor je het weet wil je helemaal niet meer terug naar je ouderwetse eetpatroon, maar word je de meest gezonde versie van jezelf!

Vorige

Grootste gezondheidsvoordelen van shilajit als superfood

Volgende

Wat zijn autoflower wietplanten?

Laatste van Blog

withemes on instagram