Grootste gezondheidsvoordelen van shilajit als superfood

Last Updated on: 21st februari 2023, 02:31 pm

Als het aankomt op superfood zijn er talloze opties om voor te kiezen. Van Goj bessen tot aan Chia zaad, de mogelijkheden zijn eindeloos. Op dit moment is shilajit kopen ontzettend populair onder het grote publiek. Nu begrijpen we maar al te goed dat je niet precies weet wat de belangrijkste voordelen zijn van dit supplement. Wij vinden het tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel hebben we daarom dé belangrijkste gezondheidsvoordelen van shilajit voor jou op een rijtje gezet!

Een bron aan antioxidanten

Een groot voordeel van shilajit is het feit dat het is aan te merken als een bron aan antioxidanten. Shilajit is bijvoorbeeld rijk aan fulvinezuur. Dit staat bekend als een zeer krachtige antioxidant. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Deze slechte stoffen kunnen leiden tot ontstekingen en zelfs tot ernstige ziektes. Door middel van shilajit ben je dan ook in staat om eenvoudig een boost te geven aan je immuunsysteem.

Een verhoogd uithoudingsvermogen

Shilajit staat bekend om het vermogen om je uithoudingsvermogen op een eenvoudige manier te vergroten. Dit wordt met name mogelijk gemaakt door de verschillende mineralen en verbindingen die de energieproductie in het lichaam ondersteunen, waaronder CoQ10 en magnesium. Bovendien is door nieuw onderzoek aangetoond dat shilajit de productie van ATP verhoogt. Dit is de belangrijkste energiebron van het lichaam. Ook jij kan middels shilajit eenvoudig over meer uithoudingsvermogen beschikken.

Ondersteuning van cognitief vermogen

Wist je dat tevens is aangetoond dat shilajit positieve effecten blijkt te hebben op het cognitief vermogen van de mens? Uit onderzoek blijkt het geheugen, de concentratie en de algehele hersenfunctie te verbeteren wanneer je regelmatig shilajit. De kans is groot dat dit mogelijk wordt gemaakt door het niveau aan neurotransmitters in de hersenen, zoals dopamine en serotonine, te verhogen.

Hulp bij gezond ouder worden

Zoals we al even kort hebben laten zien is shilajit rijk aan antioxidanten die helpen om de schadelijke effecten van veroudering tegen te gaan. Dit houdt dan ook in dat shilajit ervoor kan zorgen dat je zo gezond mogelijk ouder wordt. We zien dat het tevens goed is voor je bloedsuikerspiegel. Het blijkt de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit helpt om jouw bloedsuikerspiegel te verlagen en kan helpen om insulineresistentie te voorkomen. Shilajit blijkt daarnaast positieve effecten te hebben op de gezondheid van het hart. Zo kan het de bloeddruk verlagen en zorgt het ervoor dat je minder snel ontstekingen krijgt aan je hartvaten.

Begin jij binnenkort ook met shilajit?

Door al deze voordelen is het geen verkeerd idee om zelf ook eens shilajit te proberen. Mocht je van plan zijn om shilajit te gaan gebruiken dan is het verstandig om je altijd aan de aanbevolen dosering te houden. Op die manier weet je tenminste zeker dat je in staat bent om het op een veilig en verantwoorde manier te gebruiken ter ondersteuning van jouw dagelijkse dieet.

Vorige

Alles over diabetes type 2 uitgelegd

Volgende

Maak kennis met het koolhydraatarm dieet

Laatste van Blog

withemes on instagram