Wat zijn autoflower wietplanten?

Last Updated on: 28th februari 2023, 07:04 pm

Als je zelf wiet wilt kweken, kun je normale wietzaden kopen. Daarnaast bestaan er ook nog autoflower wietsoorten. Deze planten zijn heel anders. Normale wietsoorten bloeien namelijk als de dagen korter worden, terwijl de zelfbloeiers juist in bloei komen als de plant circa drie weken oud is. De autoflower wietplanten trekken zich dus niets aan van de dagen maar gaan automatisch in bloei. De plant doet dit als deze voldoende takjes heeft voor de bloemen. Ben je benieuwd naar de autoflower wietplanten? Lees dan snel verder!

Welke autoflower wietplanten kun je kopen?

Vandaag de dag zijn er veel autoflower seeds en planten die je kunt kopen. Het is dan ook lastig om te bepalen welk type je voorkeur krijgt. Het is daarom een goed idee om de opties te filteren. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar de medicinale werking, maar ook naar het CBD en THC gehalte. Andere factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van autoflower wietplanten zijn de hoogte van de plant en de duur van zaadje tot oogst. Ga met dit in gedachten zelf op zoek naar de beste autoflower wietzaden en -planten, al is het altijd een goed idee om bijvoorbeeld Auto Hauze, Auto Blue of Auto Kush wietsoorten te kopen. Als je goede autoflower wietplanten wilt, kun je bovendien het beste kiezen voor feminized soorten. Hierdoor krijg je geweldige eigenschappen van de cannabis, zoals trichomen, harsrijke toppen en rijke cannabinoïden profielen.

Hoe kweek je autoflower wietplanten?

Als je zelf autoflower wietplanten wilt kweken, doe je er goed aan om de volgende tips in gedachten te houden.

Formaat van de pot

Over het algemeen worden autoflower wietsoorten niet al te groot. Een pot met een inhoud van 11 liter is daarom in de meeste gevallen groot genoeg.

Lichturen

Je moet je autoflower wietplanten en -zaden meestal 18 uur licht en 6 uur donker per dag geven. Overigens zijn er ook soorten die beter gedijen als ze net wat meer licht krijgen, namelijk 20 uur licht en 4 uur donker.

In bloei

Voordat een autoflower wietplant in bloei gaat, moet de plant eerst een kleine maand groeien. Vervolgens bloeit de wietplant vanzelf, wat vaak anderhalf tot twee maand duurt.

Aantal gram

Je haalt van een autoflower wietplant gemiddeld van 30 tot 60 gram, mits je alles goed doet. Geef de plant bijvoorbeeld voldoende licht, lucht en water.

Buiten

Het is mogelijk om autoflower wietzaden buiten te kweken tot het einde van augustus. Hierdoor is het mogelijk om elke zomer drie keer te oogsten.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Maak kennis met het koolhydraatarm dieet

Volgende

Jezelf verwennen: zo doe je dat

Laatste van Blog

withemes on instagram