woman in yellow dress standing on pink petaled flower field
Photo by Olga on Pexels.com

Jezelf verwennen: zo doe je dat

Een moment voor jezelf nemen en jezelf af en toe goed verwennen is hartstikke belangrijk. Je komt zo namelijk tot rust, krijgt de tijd om bij bepaalde gedachten en situaties stil te staan, of jezelf juist even af te leiden. Toch doen we het niet vaak genoeg, we zijn namelijk met van alles bezig, behalve onze eigen rust. We gaan naar werk, hebben de huishoudelijke taken, spreken af met vrienden en helpen familieleden tijdens het weekend. Dan maken we ook nog eens tijd voor onze hobby’s en  gezondheid als het allemaal in de planning past. Daarom hebben we een paar manieren om een kort verwenmoment voor jezelf te creëren op een rij gezet. 

Luisteren

Muziek heeft een invloed op hoe je je voelt. Zo kan vrolijke, uptempo muziek je humeur verbeteren en je energieker maken. Daarnaast kan muziek uit de 80’s je bijvoorbeeld doen denken aan vroeger en kan rustige muziek je helpen ontspannen. Het is dan ook heerlijk om een verwenmoment voor jezelf te vullen met het luisteren naar muziek. Dat maakt het wel zo simpel, waardoor het gemakkelijk te doen is. Je kunt bijvoorbeeld onderweg van of naar huis luisteren naar muziek, op bed gaan liggen met een headset of achter je computer nieuwe muzieklijsten samenstellen. 

Genieten

Een intiem moment voor jezelf kan ook een goede manier zijn om tot rust te komen. Zo maken je hersenen meer oxytocine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd, wanneer je een hoogtepunt bereikt. Daarnaast is het ook goed om via deze weg jezelf en je lichaam te ontdekken. Dit kun je alleen doen, of met behulp van speeltjes of media. Vandaag de dag is er zelfs een speciale, vrouwvriendelijke variant van ‘porno’, genaamd porna. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van de beste porna, waar de focus op het genot van de vrouwelijke kijker gericht is. Het werd tijd als je het ons vraagt! 

Lezen

Soms is het heerlijk om weg te dromen bij één van de beste romans, of aan jezelf te werken met een zelfhulpboek. Van spannende thrillers tot een gids voor beleggers, met boeken kun je alle kanten op. Neem de tijd om een boek uit te zoeken voor jezelf en maak hier zo af en toe tijd voor. Het pluspunt aan het lezen van boeken is dat je dit gemakkelijk voor verschillende periodes kunt doen. Je kunt een hoofdstuk of passage in een paar minuten lezen, maar ook uren in de zon of op de bank genieten van je boek. Daarnaast is lezen ook hartstikke goed voor je mentale gezondheid!

Weet je al wat voor verwenmoment je voor jezelf gaat creëren? Er is natuurlijk meer dan genoeg te doen. Het belangrijkste is en blijft dat je een moment neemt voor jezelf en iets doet waar jij gelukkig van wordt. 

Vorige

Wat zijn autoflower wietplanten?

Volgende

Ontdek dé tips voor het kopen van een Samsung Galaxy S23

Laatste van Blog

withemes on instagram