Incassobureau inschakelen – waar moet je aan denken?

Normaal gesproken wordt je gelijk betaald voor diensten of goederen die je levert. Nu komt het alleen met regelmaat voor dat een klant helaas niet aan zijn verplichtingen voldoet. In dat geval is het handig om er een incassobureau bij te halen. Omdat we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat als het aankomt op de diensten van een incassobureau hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten over het inschakelen van een incassobureau!

Wat doet een incassobureau en wat kost het?

Zoals je waarschijnlijk wel weet is een incassobureau de partij die probeert om het bedrijf te laten betalen voor de vordering die je open hebt staan. Dit doen ze door hen te contacteren en hen te bewegen om aan hun verplichtingen te voldoen. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer zelf achter alles hoeft te gaan maar dat je het uit handen geeft. Dit kan je veel geld besparen als ondernemer zijnde. Als het aankomt op het inschakelen van een incassobureau is het mogelijk om te kiezen voor een tweetal verschillende kostenberekeningen:

  • Flat Fee: dit is een geheel vast bedrag, meestal geassocieerd met “pre-collection” vergoedingen en meestal is het vrij klein. Deze vaste vergoeding wordt meestal vroeg in het incassotraject aangeboden om ervoor te zorgen dat je niet zoveel geld kwijt bent
  • Voorwaardelijk: dit is de meest gebruikelijke regeling die de incassobureaus gebruiken. De meeste incassobureaus gebruiken een “No Collection – No Fee” model en rekenen ergens tussen 25% en 45% van het totale bedrag voor incasso, afhankelijk van de bijzonderheden van de rekening.

Tip – doe altijd je eigen onderzoek

Een van de beste tips die wij je mee kunnen geven is om altijd je eigen onderzoek te doen naar het bureau wat je op het oog hebt. Incassobureaus zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde gebieden. Sommige blinken bijvoorbeeld uit in het contacteren van grote bedrijven, terwijl andere juist beter zijn voor het contact met kleine bedrijven of zelfstandigen. Zoek, als dit mogelijk is natuurlijk, uit met wat voor soort debiteuren het incassobureau het meest te maken heeft en wat voor soort bedrijven het meestal contacteert. Zorg er daarnaast voor dat degene die je wilt inhuren een vergunning heeft en zich aan alle regelgeving houdt.

Ook een incassobureau inschakelen?

Mocht je op dit moment ook te maken hebben met een klant die niet betaalt dan raden wij je zeker aan om ook te kiezen voor een incassobureau. Door middel van een incassobureau weet je namelijk zeker dat je binnen no time weer over je geld kunt beschikken. Dankzij de handige tips en tricks uit dit artikel weet je in ieder geval wat er allemaal komt kijken bij een incassobureau inschakelen. Hierdoor weet je zeker dat je niet meer voor vervelende verrassingen komt te staan bij het terughalen van je geld!

Vorige

Hoe kan je beter slapen en wat heb je daarvoor nodig?

Volgende

Alles wat je moet weten over Sedum

Laatste van Blog

withemes on instagram