In beweging blijven: dat kan ook op de ifets

Dat veel bewegen gezond en goed voor je is, weten veel mensen. Mede daarom zijn challenges zoals tienduizend stappen op een dag zetten heel populair. Ook proberen veel mensen minstens een halfuur per dag intensief te bewegen. Dat we echter ook vaak als Nederlanders veel op te fiets zitten, vergeten we echter snel. Terwijl je juist op de fiets veel beweegt, en dit natuurlijk ook als beweging telt. Waarom zou je dan niet vaker gaan fietsen? In dit artikel geven wij een paar tips door met behulp van je fiets nog wat extra uit je gezondheid te halen.

Spinning

Bijna elke sportschool biedt wel spinnninglesjes aan, en in grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam zijn aparte spinningscholen zelfs ontzettend populair. In Amsterdam zijn talloze jonge vrouwen lid van scholen zoals Velo of Rocycle. Bij een spinning sessie verbrand je namelijk ontzettend veel calorieën, en door gebruik te maken van intervaltrainingen werk je ook nog eens ontzettend aan je conditie. Een win-win dus, wat ons betreft.

Mountainbiken

Kan jij soms wel wat extra avontuur gebruiken? Dan is het een idee om eens te gaan mountenmaiken, bijvoorbeld door mooie gebieden zoals mMastricht of andere heuvelachtige terreinen. In Zuid-Limburg kun je zelfs door grotten mountainbiken. De naam geeft het natuurlijk wel een beetje weg: om te mountainbiken heb je echt ene goede mountainbike fiets nodig,zoals een Cannondale mountainbike. Dit kun je namelijk niet zomaar doen op je stadsfiets. Althans – het zou in theorie wel kunnen, maar waarschijnlijk zijn zowel je fiets als je lichaam daar niet heel blij mee.

woman walking on seashore with bicycle

Wielrennen

Als het jou vooral gaat om snelheid maken, dan past een racefiets misschien wel heel goed bij jou. Een racefiets, zoals een Cannondale racefiets, is vaak van licht gewicht, makkelijk te verplaatsen en je kunt er ontzettend snel mee fietsen. Let wel: het is dus heel verstandig om ook een helm te dragen als je op deze fiets gaat fietsen. Als je valt, kan je écht hard vallen. Uitkijken, dus.

De ‘gewone’ fiets

Ook met je dagelijks stadsfiets zou je meer kunnen bewegen dan je nu waarschijnlijk doet. Overweeg bijvoorbeeld eens om die ene vriendin op te zoeken, die wat verder weg woont. Al vinden veel mensen het vaak te lang om een uur te fietsen, hoeft dit echt niet zo’n opgave te zijn als het misschien lijkt. Het is in ieder geval het proberen waard om met je dagelijkse fiets een wat langer rondje te maken dan je normaal zou doen om zo toch gemakkelijk aan meer beweging te kunnen komen.

Hometrainer

Wat je ook zou kunne oen om te blijven bewegen, is een hometrainer aan te schaffen voor thuisgebruik. Zo kun je vanaf je eigen huis gemakkelijk een work-out doen, zonder dat dat veel moeite of tijd kost. Ga bijvoorbeeld elke avond, minimaal een uur nadat je avond hebt gegeten, nog even een half uur op de hometrainer zitten. Doordat je tevens vermoeid raakt zal het ook makkelijker zijn om snel in slaap te kunnen vallen. Twee vliegen in één klap, dus.

 

Vorige

Motorrijden: Veilig erop uit tijdens het najaar

Volgende

New year, new you

Laatste van Blog

withemes on instagram