Een tattoo weg laseren – hoe gaat dat in z’n werk?

Last Updated on: 12th april 2023, 11:13 am

Er zijn in ons land heel wat mensen die een tattoo hebben. Sommige mensen zijn blij met wat ze hebben laten zetten. Anderen zouden er toch liever vanaf willen. Gelukkig is een tattoo weglaseren vandaag de dag makkelijker van ooit. Nu is het wel zo dat er nog best wel wat bij komt kijken, vandaar dat het handig is om je goed in te lezen. In dit artikel hebben we het makkelijk voor je gemaakt door de belangrijkste informatie over het verwijderen van een tattoo voor jou op een rijtje te zetten!

Het weg laseren van een tattoo

Laten we maar eens beginnen bij het begin, hoe werkt het verwijderen van een tattoo met lasers vraag je je af? Hierbij wordt gebruik gemaakt van krachtige lasers om de inktdeeltjes in je huid af te breken. De lasers richten zich op het pigment in de tatoeage, waardoor het uiteenvalt in kleinere deeltjes die je lichaam dan op natuurlijke wijze kan absorberen en elimineren. Dit komt in veel opzichten overeen met laser ontharen. Het verschil is alleen dat bij het ontharen veel minder sterke lasers hoeven te worden gebruikt omdat alleen de haarzakjes verwijderd moeten worden.

Hoe lang duurt de behandeling?

Vaak bestaat een behandeling uit meerdere sessies, met een tussenpoos van enkele weken. Dit komt met name doordat elke sessie slechts een klein deel van de tatoeage kan behandelen. Het aantal benodigde sessies hangt af van factoren zoals de grootte en complexiteit van de tatoeage en het type inkt dat is gebruikt. Heb je een hele grote tattoo dan kan het best wel wat tijd duren voordat je er helemaal vanaf bent. Met hele kleine tattoos ben je soms binnen een dag al klaar.

Doet het veel pijn?

Een vraag die veel mensen stellen is of de verwijdering van de tattoo door middel van lasers pijn doet. Het gevoel kan voor sommige mensen wat vreemd of ongemakkelijk zijn, maar over het algemeen wordt dit gevoel omschreven als een elastiekje dat tegen de huid knapt. De hoeveelheid pijn of ongemak zal variëren en is afhankelijk van factoren als je persoonlijke pijn tolerantie en de locatie van de tatoeage.

Kosten voor het verwijderen

Een ander ding om in gedachten te houden is dat laser tattoo verwijdering vrij duur kan zijn. Ondanks de prijs kan het echter een goede keuze zijn voor de mensen die spijt hebben van hun tatoeages. Het is dus een kleine investering, maar zo kun je wel weer met plezier naar jezelf in de spiegel kijken!

Vorige

Hooikoorts – wat is het en hoe kom je er vanaf?

Volgende

Een blog starten over lifestyle, hoe kun je dat het beste doen?

Laatste van Blog

withemes on instagram