woman working in home office
Photo by Ivan Samkov on Pexels.com

Een blog starten over lifestyle, hoe kun je dat het beste doen?

Wil je een leuk blog beginnen over lifestyle of reizen, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Bloggen is een leuke manier om met anderen te delen wat je interessant vindt of wat je meemaakt. Bovendien kun je, als je het goed doet, zelfs een inkomen genereren door te bloggen. Zou je bijvoorbeeld graag een blog willen beginnen omdat je gaat reizen maar niet goed weet hoe je dat moet doen, dan vind je hieronder enkele tips om succesvol een blog op te zetten. 

Ga bloggen over dingen die je echt interesseren

Als je een blog wilt gaan starten, dan begin je met een onderwerp te bepalen waar je over wilt schrijven. Dat kan van alles zijn, van lekkere recepten tot spannende reisbestemmingen. De eerste tip die we je willen geven is om een onderwerp uit te kiezen wat je echt superleuk vindt om over te schrijven, en waar je zonder echt moeite voor te doen meteen al een stuk of tien ideetjes voor een blogpost voor kunt bedenken. Het duurt namelijk een tijd voordat je blog genoeg aandacht begint te krijgen, en als je al na drie blogposts niet meer weet wat je over een onderwerp moet schrijven was dat zonde van je tijd. 

Zorg voor structuur en regelmaat als je gaat bloggen

Het is onvermijdelijk dat je last gaat krijgen van writersblock als je een blog begint. Dat is nu eenmaal een feit als je schrijft, zelfs bekende schrijvers hebben er last van. Het helpt als je voor jezelf structuur en regelmaat aanbrengt in het bloggen. Creëer een routine: Zet eerst een lekkere kop thee voor jezelf en ga altijd op hetzelfde tijdstip schrijven. Je kunt ook structuur aanbrengen in je blog, door verschillende categorieën te bedenken waar je over gaat bloggen, en elke keer voor een andere categorie een post te maken. En maak een planning voor wanneer je bepaalde stukjes wilt schrijven of wanneer je ze op het blog post. Dat geeft je houvast en een stok achter de deur als je even niet zoveel zin hebt. Door structuur en regelmaat aan te brengen in het bloggen zal het makkelijker zijn om het bloggen vol te houden. 

Ga bloggen over onderwerpen waar andere mensen graag over willen lezen

Het heeft niet zo heel veel zin om een blog te beginnen als andere mensen niet willen lezen wat je hebt geschreven. Maar hoe kom je er dan achter wat ze leuk vinden om te lezen? Je kunt ontdekken wat mensen interessant vinden door onderzoek te doen naar de zoekwoorden die ze gebruiken. Bij een gebruik je online tools als Google Ads zoekwoordplanner of Ubersuggest om te zien wat mensen intypen in het zoekveld van bijvoorbeeld Google als ze ergens naar op zoek zijn. Schrijf je over reizen en constateer je dat de combinatie van de zoekwoorden reizen en fiets populair is, dan zou dat een onderwerp kunnen zijn voor je volgende blogpost. 

Zorg ervoor dat mensen je blog ook kunnen vinden

Als je al die moeite hebt gedaan om een blog te maken met content die interessant is om te lezen, dan wil je natuurlijk ook dat mensen je blog kunnen vinden. Er zijn verschillende manieren om de vindbaarheid van je blog te vergroten, bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan met andere bloggers. Een andere manier om de vindbaarheid van je blog te vergroten door linkbuilding. Dat is het creëren van links op externe websites naar jouw blog. Je komt namelijk hoog in de zoekresultaten van Google als zij vinden dat je relevant bent. En die relevantie bepaalt Google onder andere op grond van het aantal links naar jouw blog. Hoe meer mensen naar jouw blog linken, hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten. Wil je meer links creëren naar jouw blog, dan kun je daarvoor een linkbuilding bureau inhuren, dat scheelt een hoop tijd die je veel nuttiger kunt besteden door het schrijven van nieuwe interessante blogposts. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Een tattoo weg laseren – hoe gaat dat in z’n werk?

Volgende

Dit zijn de 3 tuintrends van 2023

Laatste van Blog

withemes on instagram