Dit zijn de 3 tuintrends van 2023

Last Updated on: 14th april 2023, 12:18 pm

Kun jij niet wachten tot de zon weer hoog aan de hemel staat, dat de vogeltjes fluiten en dat de lucht ruikt naar maar één ding: de barbecue. Want dan weet je: het tuinseizoen is officieel van start! Om jouw tuinbeleving naar een next level te tillen, delen wij met jou in deze blog de tuintrends van 2023. Lees je mee?

Je tuin is een plek waar je moet vrienden samen kunt komen in het weekend om de barbecue aan te steken. Of waar je na een lange werkdag even kunt uitpuffen. De tuin is de plek waar je kinderen spelen, je partner tot rust komt en waar jullie tot laat in de avond kunnen kletsen onder het genot van een glas wijn. En als de zon lekker schijnt, dan zie je je kat genieten van een strookje zonlicht dat de stenen verwarmd. Ja, van de tuin… daar geniet het hele gezin van mee. Reden genoeg om te kijken wat jij dit jaar kan doen om mee te doen aan de tuintrends. 

Trendtip: plaats een glazen schuifwand 

Wil jij binnen groter maken en je tuin toegankelijker het hele jaar? Kies dan voor een glazen schuifwand in de tuin. Een trend die we steeds meer voorbij zien komen, maar stiekem hartstikke tijdloos is natuurlijk. Een Foravida glazen schuifwand kun je in de overkapping zetten of in de veranda. Zo wordt je leefgebied groter wanneer het weer minder goed is. En kun je het hele jaar door genieten van je prachtige tuin!

Tuintrend #1: Ronde vormen in de tuin 

Tot een paar jaar terug zag je veel vierkante vormen terugkomen in de tuin. Denk aan vierkante plantenbakken, bordes en ook de meubels waren vierkant. Maar we zien nu veel meer zachte en ronde vormen in de tuin. Deze zachte vormen zorgen voor een ontspannen sfeer en staat direct ook een stuk meer speels. Combineer die zachte vormen in je meubels maar zeker ook in vorm van je terras of de bloembedden. Speel ook met bijvoorbeeld het grasveld. Deze hoeft niet recht te zijn, maar kan bijvoorbeeld mooi meebewegen met de ronde vormen van het terras. 

Tuintrend #2: Maak een moestuin 

Wat is er leuker dan eten uit je eigen tuin? Tegenwoordig zie je dat het een onwijs grote trend is geworden om zelf eten te verbouwen. Wist je dat tomaten heel de zomer kunnen groeien? En dat ze lekkerder smaken dan wanneer ze uit de winkel komen? En ook kruiden, zoals tijm of oregano is ontzettend makkelijk om zelf te laten groeien. Je kan ze dan vers gebruiken in je eigen keuken. En na de zomer kun je de overgebleven kruiden van de struik knippen en laten drogen. Zo eet je het hele jaar uit je eigen tuin. 

Ook hoef je tegenwoordig niet meer diep in de buidel te tasten om een moestuin te beginnen. Zo vind je steeds vaker acties bij supermarkten om zaden te sparen. En je kan moestuin-attributen goedkoop aanschaffen bij bepaalde budgetwinkels, zoals de Action. 

Meer leren over stadstuinieren? Bekijk deze video!

Tuintrend #3: Kies voor zachte kleuren

We lijken de antracietgrijze periode achter ons te hebben gelaten. En daardoor zie je steeds meer kleur in de tuin. Die kleur komt terug in bloemen en planten. Maar ook op het gebied van accessoires kun je veel zachte kleuren aanbrengen in jouw tuin. Denk aan terracotta, poederroze en mintgroen. Allemaal kleuren die helemaal terugkomen in jouw tuin. Qua accessoires kun je denken aan kussens, potten, lampen en andere tuinornamenten. 

Vorige

Een blog starten over lifestyle, hoe kun je dat het beste doen?

Volgende

Zo kan je op een goede manier jouw huis isoleren 

Laatste van Blog

withemes on instagram