Do en don’ts voor je BBQ

Last Updated on: 14th november 2022, 01:18 pm

Goed, stel dat je een mooie barbecue bij BBQtime.nl hebt besteld en je van plan bent om hem eens uit te proberen met vrienden. Wat moet je doen om er een gezellig etentje van te maken? Het gebruiken van een BBQ is nog niet zo makkelijk als je zou denken. Sterker nog, er komt best wel wat bij kijken als je het echt goed wilt doen. Gelukkig zijn wij er om je zo goed mogelijk op weg te helpen. In dit artikel laten wij je dan ook meer zien over de do en don’ts voor het gebruik van je BBQ. Door hierop te letten is barbecueën een fluitje van een cent!

Don’t – het vergeten van de deksel

Een fout die erg vaak wordt gemaakt is dat mensen vergeten om de deksel te gebruiken bij het grillen van het vlees. Barbecueën met het deksel naar beneden is een must voor bij het grillen. Dit regelt niet alleen de temperatuur, maar zorgt er ook voor dat de rook in de grill circuleert en in je eten trekt. Op die manier zorg je voor de perfecte barbecuesmaak. Daarnaast zorgt het dichthouden van de deksel dat je eten sappiger wordt en sneller gaar is, iets wat altijd goed van pas komt voor het grillen.

Do – verwarm je grill eerst voor

Een grote tip die wij je mee kunnen geven is om je grill alvast voor te verwarmen voordat je zomaar het vlees erop legt. Je moet je barbecue altijd voorverwarmen tot de gewenste temperatuur, anders loop je het risico dat jee eten te gaar wordt door het te lang op de grill te laten liggen. Eten op een koude grill leggen zorgt ook nog eens voor verschillende schroeiplekken of voor een veel te rokerige smaak, niet waar je op zit te wachten. Bovendien maak je het jezelf veel lastiger omdat een koude barbecue kan zorgen voor voedsel wat aan het rooster blijft plakken.

Don’t – gebruik nooit wasbenzine

Je kolen aansteken met wasbenzine of een andere soort aanmaakvloeistof is echt een no-go als je je leven wilt behouden. Als je toch op deze manier aansteekt, geeft dat een chemische nasmaak aan je eten. Gebruik in plaats daarvan altijd speciale BBQ aanmaakblokjes en laat al die chemische troep gewoon links liggen. Niet alleen veel lekkerder voor het eten, maar ook nog eens een stuk veiliger.

Do – koop een BBQ thermometer

De laatste tip is om een speciale BBQ thermometer aan te schaffen. Wij zweren echt bij een goede BBQ thermometer nu je hiermee perfect kunt grillen. Dit is overigens een mening die wordt gedeeld door professionals. Dankzij de BBQ thermometer weet je namelijk zeker dat het vlees op de juiste manier bereid is en dat het ook echt gaar is. Hiermee zorg je keer op keer voor de lekkerste stukjes vlees die je je maar voor kunt stellen.

Vorige

Tips voor het vinden van goede koffiebonen

Volgende

Waar komt het kerstpakket eigenlijk vandaan?

Laatste van Blog

withemes on instagram