Dit is waarom sim only volgens experts de toekomsst is 

Last Updated on: 7th juli 2021, 01:29 pm

Misschien heb je de term ‘sim only’ de laatste tijd wel vaker voorbij horen komen. Dit fenomeen is binnen de telefoonwereld de laatste jaren ontzettend populair en de verwachting is dat sim only de komende jaren alleen nog maar populairder zal worden. Volgens experts is het zelfs de toekomst. Benieuwd wat de belangrijkste voordelen zijn van een sim only abonnement en waarom experts zulke hoge toekomstverwachtingen hebben van de abonnementsvorm? In dit artikel leggen we je alles uit over sim only, zodat je weet waar je op moet letten als je verschillende sim only vergelijken gaat.

Sim only uitgelegd

We beginnen even bij het begin. Want: wat is sim only eigenlijk precies? Kort gezegd houdt sim only in dat je geen kosten betaalt voor het afbetalen van je telefoon, zoals je vroeger wel vaak had. Dan kocht je vaak een abonnement in combinatie met een toestel, waardoor je maandelijkse kosten voor zowel het abonnement als voor het toestel waren. Bij sim only is dit verleden tijd, en staat het abonnement van je telefoon los van het toestel. De enige kosten die je maakt zijn voor het aansluiten op het netwerk van je provider en daarbij ook het verbruik van belminuten, sms’jes en je internetgebruik in MB’s.

woman holding red phone

Veranderingen in de laatste jaren

We noemden al even dat het er vroeger anders aan toe ging met het afsluiten van telefoonabonnementen. Een paar jaar geleden was het nog heel normaal dat je bij het afsluiten van een abonnement ook een toestel aanschafte. Vanaf 2017 is er echter wel het een en ander veranderd: vanaf dat moment sluit je namelijk altijd een sim only abonnement af. Wil je ook een toestel bij de aanschaf, dan kun je deze wel in termijnen af betalen, maar dan komen deze kosten bij de kosten van jouw sim only abonnement. De maandelijkse premie bestaat dan uit twee losse kostenposten.

De grote voordelen van sim only

Naast dat sim only abonnement over het algemeen dus een stuk goedkoper is, is dit niet het enige voordeel. Zo heb je, wanneer je kiest voor een sim only abonnement, een stuk meer keuze tussen verschillende providers. Er zijn namelijk meer providers die sim only abonnementen aanbieden dan aanbieders die abonnementen samen met een toestel aanbieden.

Vorige

Op deze manier haal je je eigen spa in huis

Volgende

Signalen die aangeven dat het tijd is voor een bril

Laatste van Blog

withemes on instagram