Signalen die aangeven dat het tijd is voor een bril

Onze ogen zijn belangrijk voor ons functioneren. Hierdoor krijgen ze dagelijks best veel te verduren. Zo zitten we tegenwoordig bijvoorbeeld een groot deel van onze dag achter beeldschermen. Merk je dat je ogen achteruitgaan? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij een opticien. Weet je nog niet zo goed aan welke signalen je kunt herkennen dat je het tijd is voor een bril? Hieronder vertellen we je precies op welke signalen je moet letten. 

Wazig zicht 

Een veelvoorkomend signaal van verslechterd zicht is wazig zien, van dichtbij of juist van veraf. Je kunt bijvoorbeeld letters op verkeersborden niet meer goed lezen of de ondertiteling van je favoriete serie moeilijk kunt lezen. Het verslechteren van je ogen is een geleidelijk proces en zelf heb je het vaak niet meteen door. 

Moeite met lezen 

Een andere, veelgehoord signaal is moeite hebben met lezen van tekst in boeken, kranten en op je telefoon. 

Mensen die dingen van dichtbij niet goed kunnen zien, houden de tekst verder van zich af om het te kunnen lezen. Mensen die dingen van veraf niet goed kunnen zien, houden tekst juist dichtbij hun ogen. Het kan ook zo zijn dat je vooral moeite hebt met lezen bij weinig of slecht licht. 

Hoofdpijn en pijnlijke ogen 

Een signaal dat ook veel voorkomt, is hoofdpijn. Doordat je zicht verslechtert, moeten je ogen extra inspanning leveren, wat kan leiden tot hoofdpijn. Je knijpt bijvoorbeeld met je ogen om scherper te kunnen zien. Naast hoofdpijn kan dit voor vermoeide ogen zorgen, waardoor je een pijnlijk gevoel in je ogen kunt ervaren.

Herken je  een of meer van de bovenstaande signalen? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van je ogen en controleren de gezondheid van je ogen. Tijdens een oogmeting wordt gekeken hoe scherp je zicht is en wordt je brilsterkte bepaald. Als je brilsterkte duidelijk is, kun je een bril kopen. Bij de opticien heb je keuze uit een groot aantal brillen. Er zit dus vast wel een leuke bril voor je tussen. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Dit is waarom sim only volgens experts de toekomsst is 

Volgende

Betaal jij voor medische kosten die je nooit maakt?

Laatste van Blog

withemes on instagram