De verschillende soorten verf uitgelegd

Door je huis te schilderen ben je in staat om te zorgen voor een persoonlijke touch. Nu is het alleen wel zo dat veel mensen door de talloze opties door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Met name door de diversiteit aan verfsoorten is het lastig om een keuze te maken. Wij willen hier graag verandering in brengen. Om hiervoor te zorgen hebben we besloten om het wat makkelijker te maken voor je. In dit artikel laten wij je alles zien over de verschillende soorten verf die je kunt kopen!

Acrylverf – handig voor hobby klusjes

Acrylverf is aan te merken als uiterst veelzijdig. Dit maakt het ideaal voor fijn penseelwerk, glaceren, kleuren en voor nog veel meer. Deze gladde en lichte verf heeft een uitstekende pigmentkwaliteit, kleurkracht en duurzaamheid. Goede acrylverf kan worden aangebracht op vrijwel elk stabiel oppervlak. Het is sneldrogend en kan worden gekocht in verschillende vormen, al zit het vaak in een tube. Over het algemeen is di echter niet de verf die je zal gebruiken voor bij het klussen in huis maar meer voor het maken van kunst.

Olieverf – geschikt voor groot aantal klussen

Verf op oliebasis is zeer duurzaam en zorgt voor een glanzende afwerking. Penseelstreken vullen zich goed en het is mogelijk om snel een oppervlakte van verf te kunnen voorzien. Verf op oliebasis heeft een langdurige dekking en mengt goed met andere soorten verf. Wel is het bij deze verf van cruciaal belang om te kiezen voor de juiste merken en kwaliteit. Kies je bijvoorbeeld voor verf van Sikkens dan weet je zeker dat je de best mogelijke kwaliteit van dit moment in handen zal hebben. Deze verf staat bekend om de enorm hoge kwaliteit die zij te bieden hebben ten opzichte van de andere merken binnen de branche.

Grondverf – ideaal als onderlaag

Strikt genomen is grondverf niet aan te merken als een soort verf, maar is het van belang voor de ondergrond van het oppervlak wat je wil gaan schilderen. Grondverf is dan ook datgeen wat je aanbrengt voordat je ook maar iets anders doet. Het helpt de verf aan het oppervlak te hechten en zorgt ervoor dat je kleur goed uitkomt. Grondverf is verkrijgbaar op water- of oliebasis. Gebruikt altijd dezelfde soort voor de grondverf als voor de door jou gekozen verf. Op die manier weet je zeker dat je zorgt voor het juiste resultaat.

Als het goed is weet je dankzij de informatie uit dit artikel wat beter welke soorten verf er allemaal te vinden zijn. Ook weet je wat de verschillen zijn tussen de verfsoorten. Hierdoor is het een stuk makkelijker om uit te komen bij de verf die past bij wat je al die tijd al zocht voor bij jou in huis. Nog meer inspiratie nodig op het gebied van klussen? Neem dan ook zeker een kijkje op de rest van de site. Er is namelijk nog veel meer handige informatie te vinden!

Vorige

Waar op letten bij het kopen van een jacuzzi

Volgende

5 redenen waarom een buitenverblijf in de tuin een goed idee is

Laatste van Blog

withemes on instagram