5 redenen waarom een buitenverblijf in de tuin een goed idee is

Heb je altijd al lekker warm en droog buiten willen zitten terwijl het pijpenstelen regent? Droom je van luxe en gemak in je tuin of simpelweg extra ruimte om nog meer te genieten van de tuin? Dan is een buitenverblijf echt iets voor jou.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Natuurlijk zijn er allerlei soorten buitenverblijven of tuinhuizen. Heb je een tuin aan huis? Dan is er een grote kans dat er altijd wel een buitenverblijf van lorangerie.nl voor jou is. Naast verschillende groottes, zijn er ook verschillende modellen en ook die kunnen weer aangepast worden aan jouw tuin. Je moet hierbij denken aan de mogelijkheid om een mooie en gezellige tuinkas neer te zetten. Niet voor groentes, maar voor jou. Je eigen glazen hutje om gezellig in te richten en uren in te spenderen. Maar een terrasoverkapping of veranda aan het huis kan natuurlijk ook.

Alle seizoenen

Een buitenverblijf is niet alleen leuk in de zomer als het mooi weer is. Ook in de andere seizoenen kan je veel gebruikmaken van je buitenverblijf. Het is zelfs zo dat je meer tijd buiten besteedt dan wanneer je geen plek buiten hebt. Je kan nu namelijk ook lekker warm in de herfst en winter buiten zitten. Afhankelijk van hoe luxe je het verblijf wil maken, kan het bijna een tweede huisje worden. In ieder geval een tweede woonkamer. Als je kiest voor veel ramen, kan je alles van de fijne natuur meemaken in alle seizoenen. Of het nou sneeuwt of dat de prachtige herfstkleuren in je tuin tot leven komen. Een middag in je buitenverblijf zal je hoe dan ook goed doen.

Extra ruimte bij het huis

Natuurlijk is een extra ruimte in de tuin ook een extra ruimte bij het huis. Je kan het bijpassend aan het huis inrichten. Je kan het helemaal anders inrichten en je kan met deze ruimte doen wat bijvoorbeeld in het huis niet past. Wil je graag een muziekkamer, maar is daar geen ruimte voor in huis? Dan kan je een mooie muziekinstallatie inbouwen en instrumenten neerzetten in het tuinhuis. Vaak worden deze ruimtes gebruikt om jezelf even terug te trekken uit het dagelijks leven. Pak een boek en ga even in het tuinhuis zitten. In de zomer lekker met de deuren open en in de winter met een kacheltje aan en een lekkere warme deken. Zo wordt de ruimte onderdeel van je leven, die het hele jaar gebruikt kan worden.

Wat past bij jou?

Niet elk buitenverblijf is hetzelfde. Als je al eens bij de buren, kennissen of vrienden een mooi buitenverblijf hebt gezien, betekent dat niet dat dat de enige optie is. Zo zijn er bijvoorbeeld nog vrijstaande veranda’s die je zelf een eigen formaat kan geven. Dat is weer net wat anders dan een tuinkas of een dichte veranda aan huis. Zo kan je altijd kiezen voor een buitenverblijf dat bij je past. Gelukkig kan je de buitenverblijven zo groot maken als je wil, zodat het verblijf altijd in verhouding is met de tuin en het huis. Al heb je wel de ruimte nodig.

Vorige

De verschillende soorten verf uitgelegd

Volgende

Hoe is het herstel van een hernia operatie?

Laatste van Blog

withemes on instagram