Waar op letten bij het kopen van een jacuzzi

Wil je echt kunnen ontspannen dan is het kopen van een jacuzzi één van de beste dingen die je maar kunt doen. Dankzij een jacuzzi kan je na een lange dag werken alle stress van je schouders af laten zakken. Op die manier weet je zeker dat je lichaam weer geheel tot rust komt. Nu is het alleen wel zo dat het kopen van een jacuzzi niet bepaald makkelijk is. Er komt dan ook echt een hoop bij kijken. Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen. In dit artikel hebben we namelijk de belangrijkste dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een jacuzzi.

De soort functies van de jacuzzi

Voor sommige mensen is het genoeg als ze in hun jacuzzi kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. In dit geval moet je op zoek gaan naar een spa-achtig design met ligzetels en regelbare sproeiers. Er zijn echter ook modellen die wat meer therapeutisch zijn. Deze zijn dus niet alleen bedoeld zijn om in te liggen. Als je last hebt van rugpijn, stijve gewrichten of pijnlijke spieren is een jacuzzi  met een aantal geplaatste jets erg prettig om te hebben. Hiermee zorg je namelijk voor een bepaalde vorm van massage.

Draagbaar of permanent model

Draagbare hot tubs zijn een goede keuze voor mensen die een huis huren of mensen die willen verhuizen en hun jacuzzi mee willen nemen naar hun volgende huis. Draagbare jacuzzi’s kunnen verplaatst worden zonder al te veel moeite, dit maakt ze dan ook zo flexibel in gebruik. Als je van plan bent om je jacuzzi nog jaren in je huis te houden is het aan te raden om voor een goed vast model te gaan in plaats van een draagbaar model. Deze zijn namelijk vaak voorzien van betere materialen en gaan ook nog eens langer mee.

Keuze voor het materiaal

Nu we het toch over materialen hebben, het is ook van belang om te letten op het materiaal van de jacuzzi die je in huis wilt halen. Acryl is een plastic-type materiaal dat fade-resistant is en wat beschikbaar is in heel wat verschillende soorten kleuren. Vinyl wordt normaal gesproken gebruikt voor de wat goedkopere modellen. Vinyl houdt de warmte niet zo goed vast als andere materialen en kan vervagen door de zon of door het gebruik van chemicaliën. Opblaasbare hot tubs worden vaak gemaakt van PVC, een synthetisch polymeer dat enigszins flexibel is. Dit materiaal is vrij goedkoop, maar het is niet zo duurzaam als hardere kunststoffen.

Door op de bovenstaande dingen te letten is het kopen van een jacuzzi echt niet meer zo lastig als je zou denken. Dit maakt het dan ook mogelijk om een aanschaf te doen waar je voor een lange tijd plezier van zal hebben. Het belangrijkste is dat je uiteindelijk uitkomt bij een model wat past bij wat je zoekt en dat je blij bent met je aankoop. Voor je het weet wil je er nooit meer uit!

Vorige

Dé grootste voordelen van kunstgras

Volgende

De verschillende soorten verf uitgelegd

Laatste van Blog

withemes on instagram