De diverse soorten zwembaden op een rijtje

Last Updated on: 11th november 2022, 10:08 am

De kans is vrij groot dat jij van plan bent om een zwembad aan te leggen of neer te zetten in de tuin. Als dit niet het geval was dan was je ook nooit bij ons op de site terecht gekomen. Een zwembad is dé aanvulling voor iedereen die zijn of haar tuin naar een volgend niveau wilt tillen. Nu is het wel zo dat het niet zomaar een aanschaf is die je even doet. Je wilt wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten zwembaden die je kunt vinden dan heb je geluk. In dit artikel hebben we namelijk de meest gekozen opties op een rijtje gezet!

Een zwembad van vinyl

Mensen met een niet al te hoog budget kiezen vaak voor zwembaden met vinylbekleding. Deze maken gebruik van een metalen of kunststof frame en worden vervolgens omringd met een laag vinyl. Dit type zwembad heeft een levensduur van 18 jaar of meer, al moet je het dan wel goed behandelen. Ze zijn verkrijgbaar in niet-standaard vormen en maten, waardoor je ze altijd wel kunt gebruiken in de tuin. Het nadeel van vinyl is dat het makkelijk kan worden doorgeprikt, iets wat flink wat geld kan kosten

Een kunststof bovengronds bad

Bovengrondse zwembaden zijn natuurlijk bij iedereen wel bekend. Dit is een goede optie voor koude-winterklimaten waar je je zwembad niet in de winter bloot wilt stellen aan de kou. Er zijn zowel harde als zachte kunststof modellen. Sommige modellen zijn bijna niet te onderscheiden van de duurdere ingegraven zwembaden, vooral als je een verhoogd dek of frame rond de buitenkant van het zwembad toevoegt. Door de voordelige prijs is dit een erg toegankelijke keuze om te kiezen.

Een zwembad van beton en staal

Heb je meer te besteden dan raden wij je aan om voor beton te kiezen. Dit type zwembad begint met een uitgraving en een raamwerk van staal. Het beton wordt gestort en vervolgens afgedicht met een pleisterlaag. Het gebruik van een basis van gewapend staal en beton maakt het makkelijk om zelf de vorm te kiezen. Het spreekt voor zich dat deze zwembaden duurder en erg arbeidsintensief zijn ten opzichte van de andere opties. Een ander nadeel is dat betonnen zwembaden gevoelig zijn voor scheuren als de grond verschuift.

Ook een mooi zwembad bestellen?

Ben je nog op zoek naar een goed zwembad van de beste kwaliteit? Neem dan zeker eens een kijkje binnen het aanbod van Dezomerspecialist.nl. Door de uitstekende prijs kwaliteit verhouding is het ook voor jou mogelijk om uit te komen bij een zwembad wat precies past bij wat je zoekt. Ongeacht je budget is het ook voor jou mogelijk om de juiste keuze te maken. Nog meer te weten komen over het kopen van een zwembad voor in de tuin? Neem dan zeker even een kijkje bij de andere artikelen die er hier op de site te vinden zijn!

Vorige

Waar komen kerstlichtjes eigenlijk vandaan?

Volgende

Wat is een power rack en hoe kan je er goed mee trainen?

Laatste van Blog

withemes on instagram