De 3 beste boeken over cryptocurrency

Last Updated on: 3rd oktober 2022, 12:47 pm

Een van de snelst groeiende en meest populaire technologieën van vandaag zijn blockchains en cryptocurrencies. De wereld van cryptocurrencies kan overweldigend zijn en gaat verder dan enkel het kopen van Bitcoin. Termen zoals blockchain, tokens, proof-of-work zijn voor nieuwkomers vaak moeilijk te begrijpen. Als je wilt gaan investeren in cryptocurrencies is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt. En wat is nog altijd Eén van de beste methodes om kennis op te doen? Inderdaad, het lezen van boeken. Daarom hebben we in deze cryptocurrency blog de 3 beste boeken over cryptocurrency samengevat. Deze boeken zijn het perfecte startpunt voor je reis doorheen de cryptowereld.

Veel van de basisprincips van beleggen gelden ook voor cryptocurrency. Hoewel een boek misschien wat ouderwets lijkt is het een van de makkelijkste en snelste manieren om je te verdiepen in een bepaald onderwerp.

In dit artikel bespreken we de 3 beste boeken over cryptocurrency om te lezen, zodat je door alle ruis heen kunt prikken, je kennis kunt verbeteren en hopelijk ook je winst.

1. Blockchain Basics: A Non-Technical Introduction in 25 Steps by Daniel Drescher

Blockchain Basics is een snelle en toegankelijke introductie tot de basis van waarop cryptocurrencies zijn gebouwd. Hierdoor is het het perfecte startpunt voor wie wil beginnen leren over cryptocurrencies. Het boek behandelt niet de typische handelsstrategieën en beloftes over hoe je je portefeuille tot 10x kunt verhogen. Wel legt schrijver Daniel Drescher de blockchain in eenvoudige taal uit, zonder dat je ervaring met cryptografie of coderen nodig hebt. Je hebt geen diploma in computerwetenschappen nodig om uit dit boek iets bruikbaars te halen.  Als je nog twijfelt over de waarde en de impact van cryptocurrency, dan is dit boek op jouw lijf geschreven. Het houdt een zeer evenwichtige kijk en legt niet alleen de voordelen van cryptocurrency en blockchain uit maar ook de gevaren en de beperkingen.

2. The Little Bitcoin Book: Why Bitcoin Matters for Your Freedom, Finances, and Future by the Bitcoin Collective

The Little Bitcoin Book is geschreven door het Bitcoin Collective, een groep van vijf blockchain-ingenieurs, en geeft een beknopte en accurate beschrijving van de mogelijkheden en toepassingen van Bitcoin. Ongeacht hoe en waar je bent gestart met investeren in Bitcoin, dit boek behandelt de volgende zaken.

  • De geschiedenis van Satoshi Nakamoto
  • De Bitcoin Blockchain
  • Bitcoin Mining
  • De economie die Bitcoin waarde geeft

The Bitcoin Collective verpakt veel in een klein boek en dat is wat het tot een van de beste boeken over cryptocurrency maakt.

3. The Internet of Money: A Collection of Talks by Andreas M. Antonopoulos

Auteur Andreas M. Antonopoulos, professor aan de Universiteit van Nicosia, spreekt regelmatig op tech conventies, in podcasts, en in radio shows. The Internet of Money is rechtstreeks getranscribeerd van zijn levendige lezingen over het verleden en de toekomst van de economie, handel en ruilhandel, en de filosofie van technologie – natuurlijk – allemaal  rond cryptocurrency. Antonopoulos houdt zijn boek boeiend en conversationeel, waardoor het aanvoelt als een leuk les op de universiteit in plaats van een droog leerboek. Daarom is het ook volgens ons een van de beste boeken over cryptocurrency die je kunt lezen in 2022.

 

Vorige

Dit zijn 7 slimme studenten bijbaantjes

Volgende

Welke uitvaartverzekering past het best bij jou en je nabestaanden?

Laatste van Blog

withemes on instagram