Welke uitvaartverzekering past het best bij jou en je nabestaanden?

Last Updated on: 13th oktober 2022, 12:23 pm

Iedereen verdient een waardig afscheid. Om afscheid te nemen en te laten zien wie de overledene was is een mooie uitvaart cruciaal. Als je de herinneringen en de wensen van de overledene toe wilt passen in een mooie afscheidsdienst, is het goed om te weten welke kosten te verwachten zijn en welke kosten gedekt worden door een uitvaartverzekering. Daarom is het belangrijk om je op tijd te oriënteren op de mogelijkheden. Wij vertellen je welke verzekeringen er allemaal zijn en waarom een uitvaartverzekering verstandig is.

Waarom een uitvaartverzekering?

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering kunnen er een hoop financiële zorgen uit handen worden genomen. Zowel voor jezelf, als voor je nabestaanden. Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de kosten van de uitvaart. Mensen vergissen zich vaak in deze kosten en deze kunnen snel oplopen. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. We lichten deze verzekeringen toe en kijken naar de voordelen van het hebben van zo’n verzekering.

Naturaverzekering:

Bij deze verzekering wordt de uitvaart volledig geregeld. Er wordt dan een pakket aan producten en diensten verzekerd. Je kan kiezen uit een aantal opties van de verzekeraar. Je kiest voor een bepaalde uitvaartbegeleider, een begraafplaats met een type graf of een bepaald crematorium. De voordelen van een naturaverzekering zijn dat de premie relatief laag is, nabestaanden zelf weinig hoeven te regelen en de kosten van de uitvaart worden geregeld door de verzekeraar en de uitvaartondernemer.

Kapitaalverzekering:

Bij een kapitaalverzekering krijgen je nabestaanden meer de vrijheid om de uitvaart te regelen. Ze krijgen namelijk een vastgesteld bedrag uitgekeerd om de kosten te vergoeden. Stel dat de overledene of een van de nabestaanden een persoonlijke wens had, dan is dit een handige verzekering om af te sluiten. De voordelen van deze verzekering zijn dat het mogelijk is om gratis jouw uitvaartwensen vast te leggen en ook zijn kinderen tot achttien jaar gratis meeverzekerd. Verder kunnen je nabestaanden zelf een uitvaartverzorger uitkiezen.

Koopsomverzekering

Bij een uitvaartplan tegen koopsom verzeker je een geldbedrag dat bij het overlijden beschikbaar komt voor de uitvaart. Je stort hiervoor dan eenmalig een geldbedrag. Dit heet de koopsomstorting. De voordelen van een Koopsomverzekering zijn dat je zelf het verzekerde bedrag kiest en niet maandelijks een premie betaalt, maar eenmalig het gewenste bedrag betaalt. Een uitvaartplan tegen Koopsom is voor iedereen tot 85 jaar beschikbaar.

Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je financiële zekerheid voor je nabestaanden het belangrijkste vindt kun je een overlijdensrisicoverzekering overwegen. Dit type verzekering is tijdelijk en je kunt zelf de looptijd bepalen. Deze looptijd moet wel tussen de 10 en 30 jaar zijn. Deze verzekering zorgt ervoor dat er een bepaald bedrag vrijkomt voor je nabestaanden wanneer je overlijdt voordat de termijn van de verzekering afgelopen is. Op die manier kun je ervoor zorgen dat jouw gezin in de huidige woning kan blijven wonen of dat je kinderen kunnen studeren. Een overlijdensrisicoverzekering is ook geschikt voor ondernemers die ervoor willen zorgen dat hun zakenpartner het financieel kan redden na het overlijden.

Vind je het lastig om een keuze te maken op het gebied van uitvaartverzekeringen? Neem dan contact op met een professional en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

De 3 beste boeken over cryptocurrency

Volgende

Wij vergeleken de Google Pixel 7 met de iPhone 14 

Laatste van Blog

withemes on instagram