Betere inbraakbeveiliging voor je deuren, 4 tips

Helaas wordt er nog steeds veel ingebroken, en daarbij zoeken inbrekers altijd weer naar mogelijkheden om in te breken. Wij geven in dit artikel een aantal tips om vooral je deur beter de beveiligen. 

Een veiliger huis kan je maken op allerlei manieren. Zo kan je met dummy camera’s werken. Dit zijn camera’s die niet werken, maar wel een afschrikwekkend effect hebben op inbrekers. Daarnaast wordt er veel gekeken naar slimme apparaten met bijvoorbeeld verlichting op bewegingssensoren of dat jij een melding op je smartphone krijgt zodra er iets gebeurt in of rondom het huis. Maar de beveiliging van je woning begint bijna altijd bij de deur. Wij hebben daarom een aantal tips gericht op het beveiligen van je deur op een rij gezet. 

#1 Vertraag de dief 

Wanneer een inbreker wil binnenkomen kan dat altijd. Met grof geschud kom je namelijk in bijna ieder huis wel binnen. Daarom willen we een inbreker zo veel mogelijk zien te vertragen. Dit kan je doen door inbraak vertragende materialen te gebruiken. 

  • Slot met meerpuntsluiting. De meeste sloten zijn helaas maar gemaakt met een één of twee punt sluiting. Maar met minstens drie ben je stukken beter beschermd. 
  • Dievenklauw. Deze zie je vaak op ramen zitten. Je kan deze ook op deuren die naar buiten open gaan bevestigen. 
  • Deurbeslag binnenhuis bevestigen. Zorg er altijd voor dat beveiligingen die je installeert altijd enkel aan de binnenzijde zichtbaar zijn. 

#2 Aanpassen van het glas 

Je zou het bijna niet zeggen, maar er zijn ook dieven die ervoor kiezen om via het raam in te breken. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook beveiligd glas. Dit glas zal minder snel breken en is veel moeilijker in te slaan. Bij gepantserde auto’s wordt dit glas al jaren gebruikt. Maar ook steeds vaker wordt het toegepast bij huizen. Zo houden veel dieven ervan om kleine raampjes bij de voordeur in te tikken om zo heel gemakkelijk naar binnen te kunnen. Zorg voor de juiste beveiliging, dit allemaal om dieven buiten de deur te houden. 

#3 De juiste materialen voor jouw deur.

Je kan wel sterk glas hebben en gaan voor de juiste sloten op je deur, maar wanneer je het materiaal van de deur makkelijk breekt heb je nog niets bereikt. Steeds vaker wordt er daarom gekozen voor kunststof kozijnenen deuren. Waar je hout met gebruik van een koevoet makkelijk kapot kan maken is dat anders bij kunststof. Vaak zijn de profielen veel beter verstevigd waardoor ze vele meer draagvermogen hebben. Dit bedoelt om zwaardere sloten te kunnen dragen maar ook voor beveiligd glas. 

#4 Extra beveiliging 

Bij het beveiligen van je deuren adviseren wij altijd om net even een stapje verder te gaan. Zo wil je tegenwoordig eigenlijk geen brievenbus meer in de deur. De meeste dieven slaan namelijk nog steeds heel gemakkelijk toe door gebruik te maken van jouw brievenbus. Wil je toch gewoon een brievenbus in je deur? Dan kan je het beste kiezen voor één met dubbele kleppen of met een bak aan de binnenzijde. Hierdoor past een haak niet door de brievenbus en ben je nog beter beschermd.  

Vorige

Top 3 slaapkamertrends voor 2023

Volgende

Dé grootste voordelen van kunstgras

Laatste van Blog

withemes on instagram