Beste Slaapmasker 2023

Last Updated on: 6th januari 2023, 08:18 am

Slaap, we komen er nog wel eens wat van tekort. Vooral op vakantie slapen we niet altijd even goed. Dat kan te maken hebben met geluiden of doordat er teveel licht in je kamer schijnt. Heb jij ook last van dat laatste, op vakantie of thuis, en kun je daardoor niet goed slapen? Dan is een slaapmasker een uitkomst. En wie weet kun je daarmee zelfs onderweg in de auto of het vliegtuig lekker een dutje doen! Je hoeft in ieder geval niet meer letterlijk weg te duiken onder de dekens. De beste slaapmaskers voor 2023 hebben wij voor je op een rijtje gezet.

1. Tempur Slaapmasker

Tempur maakt naast matrassen en kussens voor slaapcomfort, ook slaapmaskers voor als je even niet op hun matras kunt slapen, of last hebt van licht. Het slaapmasker biedt totale verduistering en een comfortabele pasvorm, zodat deze perfect zit. Het Tempur materiaal is drukverlagend en blijft perfect in vorm. Het is hiervoor wel belangrijk dat je dit slaapmasker niet uitwast. Opborstelen of met een doekje eventuele vlekken verwijderen zorgt dat je lang plezier hebt van dit masker.

2. Dapoda® Zijde Verstelbare Slaapmasker

Dit zachte slaapmasker van Dapoda is gemaakt van zijde. Doordat het verstelbaar is, past het altijd en is het dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het ontwerp is lichtgewicht en de stof zacht voor de huid én hypoallergeen. Het slaapmasker is in verschillende kleuren beschikbaar en sluit licht perfect buiten. Bij het slaapmasker ontvang je een e-book met 20 tips voor een betere nachtrust, plus waterdichte oordopjes die eventueel geluid buitensluiten. Een compleet pakket om heerlijk te slapen dus.

3. SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

Ook het slaapmasker van Simia is gemaakt van zijde, wat de tere huid rondom de ogen beschermt en dus tegen rimpels werkt. Daarnaast is het hypoallergeen en dankzij de verstelbare elastieken band past dit masker iedereen. Ze geven zelf de tip om de band wat lager te dragen, zodat er geen druk op de ogen ontstaat. Het slaapmasker is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is wasbaar, zodat je altijd een hygiënisch en schoon masker draagt.

4. Corazon – Luxe Slaapmasker

Het slaapmasker van Corazon ziet er anders uit dan een standaard slaapmasker. Door de vormgeving, het is gemaakt als een comfortabel kussen, ligt het slaapmasker perfect op het hoofd en sluit daarmee licht helemaal buiten. Het kussen is gevuld met wol, waardoor het masker comfortabel aanvoelt. De elastische banden zorgen ervoor dat je geen last hebt van het dragen van het slaapmasker en dus zijn de reviews allemaal positief.

5. ComforGoods®; 100% verduisterend slaapmasker

Het slaapmasker van ComforGoods zit helemaal rondom het hoofd, er zijn dus geen elastieken banden die eventueel kunnen knellen. Bovendien sluit het masker licht op deze manier voor 100% buiten. Door het ontwerp is er ook geen druk op ogen, oogleden of wimpers. De buitenkant is van zacht katoen, dat is ademend en irriteert niet. Het masker is van binnen gemaakt van traagschuim, waardoor het zijn vorm goed behoudt. Dit betekent wel dat je het masker niet zomaar mag wassen, maar je kunt het alsnog prima schoonmaken.

6. Yumeko Jersey grijs Slaapmasker

Dit is een masker dat je graag in huis haalt. Het slaapmasker is gemaakt van jersey katoen.  Ook is dit een slaapmasker dat je makkelijker meeneemt op reis. Hij is namelijk een stuk kleiner en compacter dan andere slaapmaskers in deze lijst. Hij komt dan ook in een handig reistasje. De Yumeko Jersey grijs slaapmasker heeft een fijne elastieken band die gemakkelijk om ieder hoofd past. Hierdoor zit hij nooit klem en zit hij altijd praktisch. Al met al dus zeker een slaapmasker die wij aanbevelen ook door de lage prijs.

7. Aphro Sleepcloud Pro, Slaapmasker

Slaapmaskers staan erom bekend dat je ze gewoon om je hoofd kan doen en klaar. Maar dit slaapmasker is van een ander kaliber. Zo is het een slaapmasker met bluetooth. Hij heeft een ingebouwde speaker, maar ook een microfoon. Stel dat je even een klein tukje tussen de middag maar wel wakker moet worden van een belangrijke call, dan is dit een slaapmasker voor jou. Ook kan je die fijne slaapmuziek afspelen zonder dat gedoe met kabeltjes en oordopjes in bed.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een slaapmasker?

Voor een slaapmasker geldt eigenlijk wel: goedkoop is duurkoop. Denk bijvoorbeeld aan een stofje dat niet prettig aan de huid voelt. Duurdere stoffen, zoals zijden of katoen voelt veel lekkerder aan de huid. Het kan ademen waardoor je niet gaat zweten onder je slaapmasker. Hierdoor drogen ook je ogen veel minder uit en dat is ook weer prettig voor wanneer je bijvoorbeeld in het vliegtuig er eentje wilt gebruiken waar de lucht vaak al droger is natuurlijk. Maar als je een slaapmasker voor langere tijd wilt gebruiken is kwaliteit ook belangrijk. We kennen allemaal wel de goedkope kledingwinkels waar vaak slaapmasker worden aangeboden voor een paar euro. Ze gaan niet alleen sneller stuk, je kan er ook zeker van zijn de stof niet ademend is.

Als je een mooi slaapmasker hebt gekocht is het goed om ‘m ook regelmatig even te wassen. Zijden en katoen kunnen natuurlijk allebei het beste op een eigen wasprogramma worden gedraaid.

Vorige

Steken in je hoofd: wat is het?

Volgende

Beste Wimperserum voor 2023

Laatste van Blog

withemes on instagram