Beste handcrème voor in 2020 + alles wat je hierover wilt weten

Als je een handtas overhoophaalt kom je standaard een aantal items tegen. En de handcrème is daar er zeker één van. Waarom heeft elke vrouw een tube in haar handtas? In deze blog vertellen we je alles wat je wil weten over het gebruik van handcrème en wat de beste handcrèmes van 2020 zijn.

Handcrème zorgt ervoor dat je handen niet uitdrogen. Deze intensieve verzorging is vooral fijn als je bijvoorbeeld vaak met je handen in het water zit, bijvoorbeeld na het schoonmaken of tijdens je werk. Veel vrouwen (en mannen) die in de zorg werken, hebben last van droge handen. Ook houdt het je handen langer mooi, doordat je de huid vet en soepel houdt. Geen kans op rimpeltjes! Maar wanneer kun je dan het beste je handen invetten en hoe vaak per dag doe je dat?

Hoe vaak moet je je handen invetten?

Voor alles geldt: te vaak is niet goed. Tien keer per dag je handen invetten, zorgt er juist voor dat je huid er minder goed op gaat reageren. Hierdoor werkt de crème juist averechts. Probeer na het handenwassen je handen in te vetten. En je wast toch ook niet tien keer per dag je handen? In de winter zal je meer crème nodig hebben dan in de zomer. Probeer ook de eigen vetten van je huid het werk te laten doen. Wanneer is het nou het beste moment om je handen in te vetten?

Dit is het beste moment om je handen in te vetten

Uit onderzoek is gebleken dat je het beste ’s avonds voordat je gaat slapen je handen eens flink kunt invetten. Je handen komen tenslotte heel de dag in aanraking met chemicaliën, voedingsmiddelen en wat denk je van een keihard computerscherm? Geef ze wat aandacht voordat je naar bed gaat en vet ze lekker dik in. Je hoeft tenslotte nu niets meer. ’s Ochtends word je met heerlijke zachte handen wakker.

Oké, dat wordt smeren dus! Maar waarmee kun je nou het beste je handen insmeren? Dit is onze top 5:

  1. Biodermal Handcrème (Prijs: 8,39)

Dit is een heel erg fijne handcrème die je handen intensief hydrateert. Het voedt en beschermt je huid tot wel 24 uur. Daarnaast is het parfumvrij. Dit is erg fijn voor mensen die niet goed tegen te veel parfum kunnen.

  1. O’Keeffe’s – Working Hands Creme (Prijs: 16,99)

Deze crème is ontzettend lekker voor mensen met echt heel droge handen. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor mensen die veel met hun handen werken. Daarom is deze crème juist geschikt voor mensen met extreem droge en gebarsten handen.

  1. Weleda Handcreme Duindoorn (Prijs: 7,99)

Een crème die snel intrekt? Dat is deze handcrème van Weleda. Hij herstelt en heeft een heerlijke frisse geur van citrusvruchten. Hierdoor voelen je ruwe en droge handen snel weer zacht en soepel. Heb je last van een schilferige huid? De duindoorn-olie helpt je huid herstellen.

  1. NIVEA Crème Tube (Prijs: 8,99)

Hebben de producten van NIVEA nog een introductie nodig? Dit product is hydraterend en is verrijkt met Eucerit, dit geeft je huid haar soepelheid terug. Het verzorgt en beschermt en is geschikt voor dagelijks gebruik.

  1. RITUALS The Ritual of Ayurveda Handlotion (Prijs: 8,90)

Deze handcrème weet de eeuwenoude Ayurvedische ingrediënten sweet almond oil en de Indiase roos perfect te combineren. Het resultaat? De perfecte huidverzachter. En dat niet alleen? De geuren hebben ook effect op je geest.