Beste handcrème voor in 2023 + alles wat je hierover wilt weten

Als je een handtas overhoophaalt kom je standaard een aantal items tegen. En de handcrème is daar er zeker één van. Waarom heeft elke vrouw een tube in haar handtas? In deze blog vertellen we je alles wat je wil weten over het gebruik van handcrème en wat de beste handcrèmes van 2023 zijn.

Handcrème zorgt ervoor dat je handen niet uitdrogen. Deze intensieve verzorging is vooral fijn als je bijvoorbeeld vaak met je handen in het water zit, bijvoorbeeld na het schoonmaken of tijdens je werk. Veel vrouwen (en mannen) die in de zorg werken, hebben last van droge handen. Ook houdt het je handen langer mooi, doordat je de huid vet en soepel houdt. Geen kans op rimpeltjes! Maar wanneer kun je dan het beste je handen invetten en hoe vaak per dag doe je dat?

Hoe vaak moet je je handen invetten?

Voor alles geldt: te vaak is niet goed. Tien keer per dag je handen invetten, zorgt er juist voor dat je huid er minder goed op gaat reageren. Hierdoor werkt de crème juist averechts. Probeer na het handenwassen je handen in te vetten. En je wast toch ook niet tien keer per dag je handen? In de winter zal je meer crème nodig hebben dan in de zomer. Probeer ook de eigen vetten van je huid het werk te laten doen. Wanneer is het nou het beste moment om je handen in te vetten?

Dit is het beste moment om je handen in te vetten

Uit onderzoek is gebleken dat je het beste ’s avonds voordat je gaat slapen je handen eens flink kunt invetten. Je handen komen tenslotte heel de dag in aanraking met chemicaliën, voedingsmiddelen en wat denk je van een keihard computerscherm? Geef ze wat aandacht voordat je naar bed gaat en vet ze lekker dik in. Je hoeft tenslotte nu niets meer. ’s Ochtends word je met heerlijke zachte handen wakker.

Oké, dat wordt smeren dus! Maar waarmee kun je nou het beste je handen insmeren? Dit is onze top 8:

1. Biodermal Handcrème (Prijs: 8,39)

Dit is een heel erg fijne handcrème die je handen intensief hydrateert. Het voedt en beschermt je huid tot wel 24 uur. Daarnaast is het parfumvrij. Dit is erg fijn voor mensen die niet goed tegen te veel parfum kunnen.

Biodermal Handcrème (Prijs: 8,39)

2. O’Keeffe’s – Working Hands Creme (Prijs: 16,99)

Deze crème is ontzettend lekker voor mensen met echt heel droge handen. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor mensen die veel met hun handen werken. Daarom is deze crème juist geschikt voor mensen met extreem droge en gebarsten handen.

O’Keeffe’s – Working Hands Creme (Prijs: 16,99)

3. Weleda Handcreme Duindoorn (Prijs: 7,99)

Een crème die snel intrekt? Dat is deze handcrème van Weleda. Hij herstelt en heeft een heerlijke frisse geur van citrusvruchten. Hierdoor voelen je ruwe en droge handen snel weer zacht en soepel. Heb je last van een schilferige huid? De duindoorn-olie helpt je huid herstellen.

Weleda Handcreme Duindoorn (Prijs: 7,99)

4. NIVEA Crème Tube (Prijs: 8,99)

Hebben de producten van NIVEA nog een introductie nodig? Dit product is hydraterend en is verrijkt met Eucerit, dit geeft je huid haar soepelheid terug. Het verzorgt en beschermt en is geschikt voor dagelijks gebruik.

NIVEA Crème Tube (Prijs: 8,99)

5. RITUALS The Ritual of Ayurveda Handlotion (Prijs: 8,90)

Deze handcrème weet de eeuwenoude Ayurvedische ingrediënten sweet almond oil en de Indiase roos perfect te combineren. Het resultaat? De perfecte huidverzachter. En dat niet alleen? De geuren hebben ook effect op je geest.

RITUALS The Ritual of Ayurveda Handlotion (Prijs: 8,90)

6. Lucovitaal Winterhanden Balsem (prijs 4,99)

Omdat je vaak in de winter last kunt krijgen van jeukende, droge, schrale en ruwe handen willen we je graag deze balsem speciaal voor de winter van Lucovitaal laten zien aan je! Deze crème is namelijk perfect voor het beschermen van je handen tegen weersinvloeden. Zeker wanneer je hier gevoelig voor bent kan het fijn zijn om extra bescherm te krijgen! Deze crème is een crème die snel intrekt en niet vet aanvoelt maar wel rijk is aan goede ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan lanoline, jojoba olie en zoete amandelolie. Juist doordat het zo snel intrekt legt het als het ware een beschermende laag over je handen heen waardoor je huid direct is beschermd en zich makkelijker vet kan houden en daarnaast ervoor kan zorgen dat kloofjes en scheurtjes kunnen herstellen. Dat is wel zo prettig want je kan er flink last van krijgen natuurlijk.

Lucovitaal Winterhanden Balsem (prijs 4,99)

7. Caudalie, hand and nail cream (prijs: 15,25)

Sinds 1993 bestaat dit merk al en het is dan ook erg bekend onder de pafurmerie winkels. Dit is een skincaremerk dat je vooral richt op natuurlijke huidverzorging. In totaal is namelijk 95% van het product natuurlijk. Dr. Vercauteren heeft dit product ontwikkeld in Bordeaux en heeft daarnaast zijn eigen wijngaarde. Hier kwam hij op het idee om een skincareproduct te maken dat ook daadwerkelijk werkt. Er is dus een uitgebreide huidverzorgingslijn waar deze onderdeel van is geworden.

Caudalie, hand and nail cream (prijs: 15,25)

8. dKiehl’s – Ultimate strength hand salve (prijs: 16,50)

Handcrème is er niet alleen voor mannen. ZO heb je handcrème dat voor mannen en vrouwen is gemaakt. Daarbij zie je vaak dat handcrème een serum is dat wordt gebruikt voor de verzorging van zachte handen. Maar ooit is handcrème begonnen voor mannen en vrouwen die dagelijks in de weer waren, buiten werkten en hierdoor droge handen hadden. De handcrème van Kiehl’s is zo één. Hij is er om de mannen handen sterk te laten zijn en voelen.

Kiehl’s – Ultimate strength hand salve (prijs: 16,50)

Vorige

Zomerfruit: alle weetjes

Volgende

Beste Slaapmasker 2023

Laatste van Blog

withemes on instagram