Appelazijn drinken voor het slapen gaan

Appelazijn drinken voor het slapen gaan: gezond voor huid en afvallen

Last Updated on: 21st mei 2024, 12:50 pm

Appelzijn, je kent het misschien al langer aangezien het de afgelopen jaren steeds meer in beeld is gekomen. Het drankje dat wonderen doet voor je gezondheid. En sommigen zeggen dat appelazijn drinken voor het slapen gaan helpt voor een betere nachtrust. Maar wat doet het nou precies?

Afvallen met appelazijn

Appelazijn, of appelciderazijn, biedt ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Zo zou het helpen met afvallen als je er een beetje van drinkt voor het slapen. Je doet twee theelepels appelazijn in een glas water en drinkt dat voordat je gaat slapen. In de nacht kan het goedje opgenomen worden door je lichaam en geeft je een verzadigd gevoel als je wakker wordt. Appelazijn helpt ook met de versnelling van de stofwisseling, bij stimulering van de vetafbraak, bij verhoging van energie en verbetering van de spijsvertering.

Onderzoek

Tijdens onderzoeken naar het afvallen met appelciderazijn werd opgemerkt dat de proefpersonen die elke dag een glas water met appelzijn dronken, na drie maanden iets waren afgevallen en een verdunning van de taille (3 of 4 centimeter) hadden. Appelazijn kan dus goed helpen als je de paar laatste kilo’s er moeilijk afkrijgt. De respondenten die stopten met het nemen van appelazijn waren wel snel weer terug op hun oude gewicht. Let er dus op, het is een hulpmiddel op af te vallen, daarna moet je het zelf hard blijven werken.

Pas op met te veel

Door het hoge zuurgehalte in appelazijn is het af te raden dit in hoge dosering in te nemen. Vermeng twee theelepels met water en drink absoluut niet meer dan 3 glazen per dag. Bij overmatig gebruik kan je last krijgen van je maag. Ook kan het uur in de azijn het glazuur van je tanden aantasten. Drink je de azijn, doe dit dn door een rietje zodat je je tanden zo min mogelijk belast.

Appelazijn en acne

Niet alleen kan je appelazijn gebruiken bij het afvallen. Het wondermiddel is voor meerdere kwaaltjes goed. Zo kan het ook helpen bij acne. Het neutraliseer de zuur-waarde van je huis en kan mogelijk helpen bij verschillende huiskwaaltjes. Het werkt bijvoorbeeld bij acne en eczeem, jeuk, droge huid, een vette huid en puistjes.

Je kan appelazijn dus drinken om je huid te verbeteren. Ook kan je je huid uitwendig verzorgen. Doe een beetje op een wattenschijfje en dep voorzichtig op de plekjes. Ook hier geldt, niet te veel en alleen op de plekjes. Het hoge zuurgehalte kan in grote hoeveelheden ook de huid beschadigen. Zorg er altijd voor dat je na behandelt met een voedende crème.

Wil je wel graag je hele huid verzorgen met appelazijn, kan je een oplossing maken van 50% water en 50% appelazijn. Laat 10 minuten zitten en spoel daarna goed af. Hierdoor wordt de zuurgraad van je huid hersteld, de bloedsomloop wordt bevorderd en het maakt de huid soepel. In appelazijn zit veel bétacarotine en vitamine E. Deze twee stoffen zorgen voor de vernietiging van vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de veroudering van de huid.

Appelazijn en diabetes

Bij iemand met diabetes is het vaak lastig om de bloedsuikerspiegel in bedwang te houden. Voor een maaltijd is het te laag, na een maaltijd vaak te hoog. Het gebruik van appelazijn kan hierbij helpen. De zuren in de azijn zorgen ervoor dat het proces in de maag wordt vertraagd, hierdoor wordt voorkomen dat een maaltijd heel snel (voor diabetici té snel) in glucose wordt omgezet. De bloedsuikerspiegel is lager dan normaal als je ’s avonds een glas water met appelazijn drinkt. De bloedsuikerspiegel reageert trager op voedselinname en zorgt er daarmee voor dat er minder pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel voorkomen. Dat kan diabetespatiënten dus helpen.

Gewichts- en spierpijn

Het is ontzettend lekker om na het sporten een warm bad te nemen, aangevuld met twee koppen appelazijn. Het kalium in de appelazijn herstelt de spieren sneller en gaat spier- en gewichtspijn tegen. Op deze manier badderen is ook nog eens goed voor je huid. Je huid wordt er glas en zacht van en de soepelheid van de huis wordt ook herstelt.

Tekorten in het lichaam

Wat appelazijn vooral doet, is tekorten aanvullen. Veel mensen hebben tegenwoordig een tekort aan kalium en enzymen en appelazijn kan daar een oplossing voor bieden. Door bijvoorbeeld stress en werkdruk wordt er niet altijd even gezond gegeten en met name minder regelmatig. Kalium is een mineraal dat onmisbaar is voor ons lichaam.

Het zorgt ervoor dat onze cellen, weefsel en organen goed kunnen functioneren. In combinatie met zout, zorgt kalium voor een betere regulatie van de bloeddruk. Enzymen is de verzamelnaam voor alle soorten eiwitten in je lichaam die in verschillen de soorten bestaan. Ieder enzym is verantwoordelijk voor het in werking zetten van een proces in het lichaam waarbij het enzym zelf niet getransformeerd wordt. Ieder enzym kan dit kunstje dus meerdere keren herhalen. Zonder enzymen, kan je lichaam dus niet functioneren.

Andere kleine gezondheidsvoordelen

  • Appelazijn kan helpen met het ontgiften van de lever en nieren en helpt de bloedsomloop te ontgiften
  • Appelazijn is ontzettend goed voor je lymfestysteem. Het helpt bij het reinigen ervan
  • Het kan helpen tegen allergieën en de effecten verminderen
  • Appelazijn kan helpen bij keelpijn en bacteriële infecties
  • Het helpt tegen brandend maagzuur
  • Het wordt ingezet tegen chronische vermoeidheid. De Kalium en enzymen die erin zitten helpen vermoeidheid tegen te gaan en energie te geven

Waar koop je appelazijn?

Appelazijn is een natuurlijk product. Je kan het altijd kopen bij een natuurwinkel, biologische winkel of op internet bestellen. Het is zo populair geworden dat het nu ook vaak in de reguliere supermarkt te koop is. Voor de beste resultaten kan je het best gaan voor een biologische, troebele en ongefilterde versie van appelazijn. Daar zitten de meeste voedingsstoffen nog in.

Vorige

Beste Concealer van 2023 uit de Test

Volgende

Vitamine B17: alles wat je moet weten

Laatste van Blog

withemes on instagram