5 tips om de juiste energieleverancier te kiezen 

Last Updated on: 3rd januari 2023, 08:39 am

Het is altijd weer lastig. Het vinden van een juiste energieleverancier. Want waar moet je nu eigenlijk opletten? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste overstap maakt? In deze blog geven we jou 5 handige tips om de juiste energieleverancier uit te kiezen. Lees je mee? 

Het blijkt toch elk jaar weer dat je heel gemakkelijk geld kunt besparen wanneer je overstapt van energieleverancier. Toch doen veel mensen het niet, omdat ze denken dat het ingewikkeld is en een groot gedoe. Maar niets is minder waar. Sterker nog: je kunt heel gemakkelijk overstappen door energie vergelijken. Dit doe je wanneer je bijvoorbeeld op de website van een energievergelijker jouw persoonlijke gegevens invult. Op deze manier kun je heel gemakkelijk zien wat de goedkoopste energieleverancier voor jou op dit moment. Vaak kun je ook gemakkelijk online overstappen. 

Tip nummer #1: vul je persoonlijke gegevens volledig in

Even snel kijken wat dit moment het goedkoopste is voor jou? Dat raden we af. Ga goed beslagen ten ijs, willen we dan ook zeggen. Want door je persoonlijke gegevens helemaal volledig in te vullen kun je advies op maat krijgen. En dat is wel zo prettig, want je wil niets liever dan zo min mogelijk betalen voor de energie die jij verbruikt. Vul dus altijd je postcode goed in, maar ook hoeveel je verbruikt in een jaar en in wat voor een woning je woont. Ook het aantal leden in de familie is goed om te vermelden. 

Tip nummer #2: bepaalde of onbepaalde tijd

Als je een energiecontract afsluit kun je uit twee verschillende opties kiezen. Namelijk bepaalde of onbepaalde tijd. Als je voor onbepaalde tijd kiest, kun je opzeggen wanneer je wilt. Maar houd er dan wel rekening dat je vaak een leuke premie misloopt dan. Als je graag geld wilt besparen raden we je aan om te kiezen voor een jaarcontract met vaste tarieven. Dan krijg je ook vaak een welkomstcadeau of -premie. 

Tip nummer #3: kies voor grijze of groene energie

De stroom dat uit jouw stopcontact komt is altijd dezelfde energie. Er komt dus niet groene of grijze energie uit jouw stopcontact. Toch is het wel goed om even te kijken wat jij wilt. Want groene energie is duurzaam opgewekt. Waarbij grijze energie dat niet zo is. Tegenwoordig vinden steeds meer consumenten het wel belangrijk om te weten hoe de stroom is opgewekt. Daarom kun je altijd kijken naar een stroometiket. 

Meer weten over het verschil tussen grijze en groene energie? Bekijk deze video!

Tip nummer #4: hoe zit het met zelf energie opwekken?

Je kan tegenwoordig ook steeds meer zelf energie opwekken. Denk aan zonnepanelen bijvoorbeeld, maar soms kiezen mensen ook voor een kleine windmolen in de tuin. Hierdoor kun je veel geld besparen. Let bij jouw energieleverancier er in dit geval ook op wat er gebeurt wanneer jij meer stroom opwekt dan je verbruikt. Mag je dit terugleveren en krijg je hier dan een vergoeding voor? 

Tip nummer #5: kijk naar de algemene en actievoorwaarden

Het is daarnaast ook altijd even goed om de kleine lettertjes te lezen van je contract. Zo is het goed om te kijken of er een boete kleeft aan een betaalverzuim. En wat als je wilt opzeggen: hoeveel tijd gaat hier overheen? 

Vorige

3 Leuke uitjes in Groningen voor een onvergetelijke tijd!

Volgende

Wat is het verschil tussen rolluiken en zonneschermen?

Laatste van Blog

withemes on instagram