worms eye view photography of cathedral
Photo by George Becker on Pexels.com

3 Leuke uitjes in Groningen voor een onvergetelijke tijd!

Groningen is een geweldige plek om te bezoeken. Er zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen en er is voor ieder wat wils. Of je nu houdt van winkelen, cultuur, natuur of gewoon gezellige terrasjes pakken, in Groningen kan het allemaal. Groningen staat ook bekend als gezellige studentenstad en er is altijd wat te doen. In dit artikel geven we je 3 tips voor leuke uitjes in de stad Groningen en omgeving.

Martinitoren

Als je in Groningen bent, mag een bezoek aan de Martinitoren (d’Olle Grieze) natuurlijk niet ontbreken. De toren is 96,8 meter hoog, wat ervoor zorgt dat je een prachtig en vrij uitzicht hebt over de stad. Er is geen lift, dus je moet zelf de bijna 300 traptreden opklimmen. Tijdens de klim omhoog sta je regelmatig oog in oog met de gewelven van de Martinikerk, eeuwenoude ornamenten, reusachtige vlaggenstokken en loeizware klokken. Bij de eerste trans kun je naar buiten en op 39 meter hoogte rond de toren lopen. Verder omhoog (via krappe doorgangen) kom je terecht op de uurwerkzolder waar je kunt genieten van de stad Groningen en van wat je verder nog meer kunt zien.

Zeehondencentrum Pieterburen en DoeZoo

Een auto huren om jezelf door de stad (en daarbuiten) te kunnen vervoeren is zo gebeurt.  Wel zo handig als je het Zeehondencentrum in Pieterburen wilt bezoeken. Het is namelijk vanaf het centrum van de stad Groningen toch wel zo’n dertig minuten rijden. Het gespecialiseerde zeehondenziekenhuis is het grootste van Europa. Dagelijkst worden zieke, gewonde of verzwakte zeehonden hier verzorgt door een deskundig en toegewijd team van dierenartsen en zeehondenverzorgers. In het bezoekerscentrum kun je meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. Daarnaast vind je in het bezoekerscentrum alle informatie over de twee soorten zeehonden die in Nederland te vinden zijn! Een educatief uitje dus!

Je kunt ook een combiticket kopen voor Zeehondencentrum x DoeZoo. Na je bezoek aan het Zeehondencentrum rij je in slechts 15 minuten naar DoeZoo Leens. Daar kom je totaal andere dieren tegen: slangen, vogelspinnen, neusberen en insecten. DoeZoo is de enige dierentuin waar je mag voelen, ruiken en proeven. Zeker dus de moeite waard om dus te kiezen voor auto huren Groningen als je er een leuk en leerzaam dagje uit van wilt maken.

Het Groninger Museum

Waar Het Groninger Museum al in 1874 werd opgericht, kreeg het pas in 1894 een eigen gebouw. Tot 1994 was dit het neogotische pand aan de Praediniussingel. Na een grote schenking in 1987 kreeg de organisatie de mogelijkheid om een nieuw gebouw te laten maken. Het huidige Groninger Museum gebouw werd in 1994 geopend door koningin Beatrix. Je kunt er tijdens je bezoek een speurtocht doen, kiezen voor de VIP-Familietour, je handen uit de mouwen steken in het inloopatelier en nog veel meer. Zeker tijdens vakanties is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Kijk op de website wat er precies te doen is en reserveer daar ook je tickets.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Inzicht in brandend maagzuur: Oorzaken, symptomen en behandeling

Volgende

5 tips om de juiste energieleverancier te kiezen 

Laatste van Blog

withemes on instagram