10x de beste tips voor het inrichten van je tuin

Het inrichten van de tuin is voor veel mensen best een uitdaging. Zeker als je geen ervaring hebt als hovenier, is het voor de ‘gewone’ mens best lastig om te overwegen wat de beste keuzes zijn voor in de tuin. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we in dit artikel onze tien favoriete tips verzameld voor het inrichten van de tuin.

  1. Een goede tuinset

Uiteraard moet de tuin ook genoeg plek bieden om lekker te kunnen vertoeven. Het helpt als je een mooie tuinset hebt waar jij en je vrienden, familie of geliefde lekker op kunnen nestelen. Het liefst kies je voor een tuinset 6 personen, zodat je er iedereen op kwijt kan.

  1. Vergeet de voortuin niet

 Als je een voortuin hebt, vergeet deze dan ook zeker niet bij het inrichten van de tuin. Naast dat de voortuin kan dienen als het visitekaartje van het huis, is dit vaak ook een heerlijke plek om te vertoeven. Vergeet deze dus ook niet mee te nemen bij het aanpakken van de tuin.

  1. Niet te veel bestrating

Natuurlijk is het onhandig om alleen maar groen of gras op de grond in de tuin te hebben liggen. Het maakt dat je er niet makkelijk kunt wandelen en vergt veel onderhoud. Het toevoegen van bestrating is daarom ideaal: zo kun je hier ook gemakkelijk lopen.

  1. Kies voor rustige materialen

Het is ook belangrijk rekening te houden met wat voor materialen je zou willen verwerken in je tuin. Kies je bijvoorbeeld voor heel modern en strak, of liever natuurlijk? Anno 2022 zijn materialen zoals rotan en bamboe erg populair om te werken in huis of de tuin. Kies dus bijvoorbeeld voor een rotan tuinstoel of een bamboe schutting.

  1. Grote planten

Veel mensen plaatsen wel lage planten of struiken in de tuin, maar spelen niet direct op de hoogte in. Toch kan dat juist een dynamisch element toevoegen in de tuin. Juist door te kiezen voor grote planten in de tuin til je de kwaliteit van jouw tuin naar een hoger niveau.

6. Plantenbakken

Naast die grote planten zou je ook wat betreft plantenbakken in de hoogte kunnen werken. Door gebruik te maken van verhoogde plantenbakken vergroot je de dimensie in de tuin. Daarnaast is het goed te onderhouden en beter voor je rug: je hoeft immers niet ver te bukken om ze te kunnen verzorgen.

  1. Rekening houden met de bloeitijd

Geniet jij ook zo van planten in bloei? Wij ook, alleen groeien planten en bloemen op verschillende momenten door het jaar heen. Wanneer je altijd iets van bloei wil hebben om van te kunnen genieten, is het slim om rekening te houden met de bloeitijd van de verschillende planten en bloemen in je tuin. Op basis hiervan kun je keuzes maken over welke planten of bloemen je aanschaft.

  1. Een warmte element

Om je tuin ook buiten de zomer met liefde te kunnen gebruiken, is het verstandig om een warmte element toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een heater, of een vuurkorf. 

  1. Buitenkeuken

Houd je van koken en zou je dat het liefst ook in de tuin willen doen?  Dan kun je uiteraard gebruik maken van een barbecue in de tuin, maar de echte culinaire talenten zouden ook kunnen investeren in een buitenkeuken. Dit biedt mogelijkheden om de tuin te kunnen gebruiken om lekker te kunnen koken en dineren.

  1. Knusse decoratie

Tot slot kun je de inrichting van je tuin optimaliseren door gebruik te maken van mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan buitenkaarsen, die je lekker in de tuin kunt laten staan, of een buitenkleed. Dit kleed is geschikt om buiten neer te leggen en is waterafstotend: waardoor je hem ook buiten kunt laten liggen wanneer het gaat regenen.

 

Vorige

Zo bepaal je de beste plek voor jouw televisie

Volgende

Hoe kan technologie je helpen op je fitness journey?

Laatste van Blog

withemes on instagram